Evo koje će prometnice ŽUC obnavljati iduće godine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Županijska uprava za ceste iduće godine namjerava potrošiti nešto više od milijun eura za izvanredno održavanje županijskih cesta, a u planu poslovanja navedene su dionice koje se tim ulaganjem namjeravaju poboljšati. Vrijedi spomenuti i da budžet ŽUC-a za redovite aktivnosti iznosi oko tri milijuna eura.

Tako je za izgradnju mosta vodotoka Gornja Rašenica na dionici ceste Guribšno Polje – Gornja Rašenica planirano 265 tisuća eura. Uvrštena je i modernizacija ceste Zrinski Topolovac – Jakopovac u duljini od 1.297 metara čija je vrijednost procijenjena na 179 tisuća eura. Za strojnu sanaciju predviđene su četiri dionice ukupne duljine od četiri kilometra i vrijednosti od 543 tisuće eura. Riječ je o cestama Polum – Bačkovica, Pakrani – Bijela, Podgorci i Kaniška Iva – Marino Selo.

U Kaniškoj Ivi planirana je i izgradnja pješačke staze – pješačkog hodnika na mostu, za što je predviđeno nešto više od 21 tisuće eura. U planu za iduću godinu našla se i izgradnja potpornog zida i nogostupa na cesti u Ljudevit Selu u vrijednosti od 83 tisuća eura.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!