Treba li Bjelovaru pauk? Evo što kaže dogradonačelnik Brajdić

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovar ima iznimno veliki problem s parkirnim mjestima za automobile koji se očituje na svakom koraku, a ponajviše u samom centru grada. Vozači znaju raditi nekoliko krugova po centru, a i šire da pronađu svoje mjesto za parking, a često to završi neuspjehom pa uzrujani ili u žurbi parkiraju na nepropisnim mjestima, zelenoj površini, a često smo bili svjedoci i na samom korzu. Štoviše, neki parkiraju tako da blokiraju neki drugi parkirani auti koji onda ne može krenuti dok se dotični vozač ne pojavi. Svi ti problemi neodgovornih i nestrpljivih vozača vratili su u fokus mogućnost povratka ‘pauka’ što dio građana podržava.

-Gledam ljude gdje parkiraju, na zelenu površinu, po korzu i tako ostave auto nekoliko sati. To je sramota, mislim da se treba vratiti ‘pauk’ u grad i takva vozila onda uklanjati, a onda neka vozač plati finu kaznu pa će biti pametniji drugi put – rekla nam je Bjelovarčanka Marija Indruh.

No, o navedenoj temi kontaktirali smo prvog operativca grada Igora Brajdića.

Navike se moraju mijenjati

-Ponekad imam osjećaj da u Bjelovaru svatko ima dva auta pa s jednim dođe u centar, parkira ga, i onda se vrati doma po drugi. Naravno, malo slikovito pričam, ali želim reći da u Bjelovaru mnogi koriste auto po centru zbog stotinjak metara. Neke navike se moraju mijenjati – kazao je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić i nastavlja.

-Što se tiče korza, postavit ćemo 15 stupića na četiri lokacije oko korza tako da ćemo tako pokušati spriječiti ta nepropisna parkiranja tamo. Naravno, pokušat ćemo proširiti još parkirnih mjesta u centru grada, iako ostalo je jako malo prostora za neka proširenja. Što se tiče pauka, razmišljamo o tome. Razgovarali smo s predsjednicima Mjesnih odbora o toj temi, razgovarali smo s brojnim građanima. Neki su za, neki su protiv. Dakle, podijeljeno mišljenje vlada i morat ćemo neku sredinu pronaći tako da je uvođenje pauka za sada na čekanju, još ćemo pričekati neko vrijeme i onda odlučiti idemo li s tim ili ne – kazao je Brajdić i dodaje.

-Također moram reći da gužve u centru grada dodatno stvara teretni promet, kamioni. Dnevno oko 1000 kamiona prođe samo kroz Slavonsku cestu prema centru Grada što tranzitnog što lokalnog. Rekao sam da ćemo to rješavati i ove godine pripremili smo podlogu što znači da u idućoj godini gradimo spoj sa istočne obilaznice na poslovnu zonu. Tako da kamioni od Kronospana, Bjelina, Hrvatskih šuma, PZC-a i drugih tvrtki više neće odlaziti poslije pruge prema centru grada već na obilaznicu što će uvelike rasteretiti promet – zaključio je Brajdić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!