Ovo su najveći dužnici u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na revidiranom popisu poreznih dužnika koji je ovih dana objavila Porezna uprava nema nekih novih imena, a zahvaljujući zastari i stečaju, ali i plaćanju i reprogramiranju dugovanja, nestale su i neke bivše „zvijezde”.

Lista srama, kako su mediji prozvali listu dužnika, podijeljena je u tri kategorije: u jednoj su obrtnici, u drugoj pravne osobe, a u trećoj fizičke osobe.

Listu obrtnika s područja Bjelovarsko-bilogorske županije tako predvodi Mira Konovalov (1969) s boravištem u Italiji, a čiji se dug popeo na 2,79 milijuna kuna i odnosi se na neplaćeni porez i prirez na dohodak. Slijedi Stjepan Matić iz Đulovca (1971) s dugom nešto većim od milijun kuna, a riječ je o posebnom porezu i trošarini. Njegov suseljan Krista Jozić (1988) na trećem je mjestu, dugovanje je po istoj osnovi, ali iznos je nešto niži.

Sve zajedno, na listi srama obrtnika nalazi se 35 osoba s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Kada su u pitanju pravne osobe, na prvom mjestu nalazi se tvrtka An-ro oprema iz Bjelovara s dugom od 6,5 milijuna kuna, slijedi Techno-oil iz Hercegovca s 3,4 milijuna kuna, a „broncu” je zaslužila tvrtka Agra-invest, također iz Bjelovara s nešto od više od dva milijuna kuna poreznog dugovanja.

Najviše poreznih dužnika nalazi se u kategoriji „običnih građana”, a na čelu se nalazi Đuro Pavliš (1948) iz Dominkovice čije su ciglane završile u stečaju prije mnogo desetljeća. Porezna uprava tereti ga za 11 milijuna kuna. Slijedi Danijel Vejić (1992) iz Kraljevca s dugom od 7,6 milijuna kuna, a na trećem mjestu je Nikola Dominković (1992) iz Predavca. Sve zajedno, na toj je listi 788 osoba.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!