Istražili smo gdje se u Bjelovaru može ručati nedjeljom i došli do šokantnog podatka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gastronomska scena u Bjelovaru nije skromna. Vlasnici restorana, konoba, bistroa i pizzeria svako malo se trude u svojoj ponudi imati nešto novo i zanimljivo, ali ono što upada u oko je činjenica da Bjelovarčani na jako malo mjesta mogu nedjeljom otići na ručak. 

Konoba Feral jedan je od najpopularnijih restorana/konoba u Bjelovaru s fantastičnim jelovnikom, no nedjeljom su vrata zatvorena kao i kod poznate bjelovarske pizzerije Palma i konobe Roko. Ni inače odličan roštilj kod Vinko Grilla se ne može ručati nedjeljom, a zatvoreni su i restoran Bjelovar, Šenoa, Adria, Zrinski i Ura. Bistro Glamour u Gajevoj ulici je svojedobno znao raditi nedjeljom, no i oni su zatvorili vrata za posljednji dan u tjednu. Posljednji pokušaj u pronalasku mjesta za nedjelji ručak ili večeru u Bjelovaru pokušali smo pronaći u pizzerijama i fast foodu Garfild i Maslina. No, ni oni ne rade nedjeljom.

Franz i Zeppelin

Poprilično je to neobično za grad od 35 tisuća ljudi s činjenicom da građani (koji si to mogu i žele priuštiti) najčešće nedjelju biraju za ručak ‘vani.’ Također, to svakako nije dobra poruka za turizam s kojim se Bjelovar u posljednje vrijeme voli pohvaliti. Naime, nedjelja je najpopularniji dan za jednodnevne izlete i ako se neki turist zaputi u Bjelovar na malo lokacija može ručati.

Dakle,  u Bjelovaru nedjeljom radi samo restoran Franz koji u svojoj ponudi ima baš za nedjelju, između ostalog, obiteljski ručak te Zeppelin pub sa svojim burgerima koji doduše, nedjeljom rade tek od 15 sati.  Jasno, tu je i McDonalds koji radi sedam dana u tjednu. 

Razgovarali smo s nekoliko vlasnika restorana u Bjelovaru koji su nam rekli da im je osnovni problem nedostatak konobara, a budući da barem jedan dan u tjednu radnici moraju imati slobodan dan, odlučili su se da to bude nedjelja. 

S druge strane, pizzeria Kanoa u Rovišću nedjeljom radi punom parom, traži se stolica više i najviše gostiju posljednjeg dana u tjednu im dolazi upravo iz Bjelovara. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!