[FOTO] Dan Općine Kapela: Uspješno završeni milijunski projekti…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Svečano je obilježen Dan Općine Kapela koji je započeo polaganjem vijenaca na spomen obillježje poginulim braniteljima te zatim otvaranjem Društvenog doma Stara Diklenica i Poduzetničke zone dr. Franjo Tuđman gdje je predstavljena i bista prvog hrvatskog predsjednika. 

-Drago mi je da na Danu Općine imamo mnogo uvaženih gostiju, posebno mi je drago što su među nama dva generala, gospodin Josip Lucić i Mladen Markač. U posljednjih godinu dana odradili smo veliki broj projekata, obnovili smo Dom u Staroj Diklenici u vrijednosti od 611 tisuća kuna, asfaltirali smo cestu između Stare Diklenice i Nove Diklenicu u vrijednosti od milijun i sto tisuća kuna, zatim poslovna zona šest milijuna i 200 tisuća kuna, otvorili smo i Vatrogasni dom u Babotoku od pet milijuna 150 tisuća kuna, zatim uređaj za pročišćavanje otpadnih voda u Starim Skucanima vrijedan šest milijuna kuna 219 tisuća kuna – kazao je načelnik Danijel Kovačec i nastavio. 

-Zatim vodovodnu mrežu u Jabučeti u vinogradima milijun i 600 tisuća kuna, sanirali smo klizište u Kapeli gdje je vrijednost radova oko 3 milijuna i 200 tisuća kuna. Radili smo i fotonaponske elektrane na objektu Općine i projekt je vrijedan 611 tisuća kuna. Također suvbencionirali smo poljoprivredu i gospodarstvo, vatrogasnu zajednicu, donirali smo Župu, sportska i kulturna društva, imamo i pomoć za novorođenče, subvencioniramo i dječji vrtić – kazao je načelnik Kovačec. 

Prisutnima se obratila i zamjenica župana Marija Jungić. 

-Drago mi je da sam ovdje i svjedočim svim ovim stvarima koje su se ovdje napravile. Općina Kapela je jedna od naših najvećih općina, malo brine što opada stanovništvo, ali općina ima dobar geoprometni položaj, razna prirodna bogatstva, uređenu infrastrukturu i predispozicije za razvoj turizma i naša Turistička zajednica BBŽ je upravo raspisala natječaj i sljedeći tjedan ćemo sklopiti ugovore, a znam da ima nekoliko korisnika s područja Općine Kapela. Na turizam se može osloniti i gastronomska ponuda naših OPG-ova i zdrava hrana koju nude može biti dodatna vrijednost turističkoj ponudi – kazala je, između ostalog, zamjenica župana Marija Jungić i pozvala je načelnika da se može u svakom trenutku obratiti Županiji za pomoć. 

Nazočnima se obratio i general Josip Lucić, izaslanik ministra branitelja.

-Mi smo se borili svi zajedno da obranimo našu domovinu, zajedno smo ju obranili, zajedno smo ju stvorili. Od prvog dana bilo je jasno da želimo ići prema zapadu, a ne prema istoku, da želimo slijediti model zapadne demokracije. Postignuto je toliko toga da zvuči nevjerojatno, međutim moram reći kao stariji čovjek da ne treba zaboraviti od čega se krenulo. Mi stariji znamo kako su izgledala sela prije 50 godina. Istina, bila su puna stanovništva, ali od standarda nije bilo skoro ništa. Rat je ostavio velike posljedice u našoj domovini, ali s vremenom dogodila se ogromna pozitivna promjena u cijeloj Hrvatskoj zadnjih desetak godina – kazao je, između ostalog, general Lucić. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!