Šandrovac će svoj rođendan proslaviti na blagdan Vidova, priprema se velika fešta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠANDROVAC – Dan općine za mještane je uvijek velika stvar, a iznimka u tome nisu ni Šandrovčani. Načelnik Dario Halauš otkriva kako se taj dan od ove godine obilježava uoči blagdana Vidova, 15. lipnja.

– To je novost, obično kod nas tradicionalno je uvijek bilo proštenje ili kram za blagdan svetog Vida, iako je naša župa Pohoda Blažene Djevice Marije i uz samu želju sumještana odlučili smo se na prebacivanje Dana općine na blagdan svetog Vida – pojašnjava. Navodi i da će se Dan općine obilježavati tijekom nekoliko dana.

– Zadnjih godina nije bilo baš puno događanja pa smo se odlučili od ove godine to napraviti malo značajnije i čak se bude proteglo na tri dana. Proslava će biti od 17. do 19. lipnja, odnosno od petka do nedjelje – ističe. Načelnik Halauš ukratko je predstavio što će se sve u Šandrovcu odvijati tijekom navedena tri dana.

– U petak ćemo imati svečanu sjednicu, a nakon toga se selimo na igralište gdje ćemo imati revijalni turnir između dužnosnika policije, svećenika i veterana Općine Šandrovac. U subotu je dječja olimpijada i alka u tačkama, a nedjelju će biti sveta misa jer se uvijek sveti Vid slavio prvu nedjelju nakon blagdana ako se sam blagdan ne poklapa s nedjeljom i navečer od otprilike 18 sati bit će zabava u dvorištu vatrogasnog centra uz grupu Enigma – navodi. Napomenuo je i što će biti najzanimljivije za najmlađe posjetitelje.

– Djeci će sigurno biti najzanimljivija dječja olimpijada u subotu u 14 sati, a za zabavu u nedjelju u planu su i napuhanci kako bi se i oni najmlađi mogli zabaviti – otkriva Halauš. Važno je reći da će napuhanac za svu djecu biti potpuno besplatan, a jedino što će se naplaćivati bit će osvježavajuća pića.

– Uspjeli smo s jednim ugostiteljem dogovoriti prodaju pića s tim da neće biti skupo sokovi bi trebali koštati deset kuna, a pivo 12 kuna – napominje. Mještanima će sigurno biti drago čuti da će u petak lovci kuhati gulaš koji će im se podijeliti. Halauš se nada kako će odaziv na proslavu Dana općine biti prilično velik.

– Prva je godina da se ovako to sad obilježava, nismo sigurni što možemo očekivati jer se Dan općine poklapa s Terezijanom, ali nadamo se velikom odazivu i lijepom obilježavanju tih dana – napominje Halauš.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!