Slavko Prišćan: Vodimo brigu o najmlađima i imamo više djece od nekih županijskih gradova

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zahvaljujući suradnji i zajedništvu, ali i EU i nacionalnim fondovima, Rovišće je danas općina u kojoj ima više djece nego u nekim županijskim gradovima, pohvalio se načelnik Općine Slavko Prišćan na svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Nakon video uratka u kojemu su nabrojeni svi uspješni projekti te općine pri čemu se svakako ističe proširenje dječjeg vrtića te izgradnja velebnog Centra kulture u kojemu se i održavala svečana sjednica. Od kapitalnih projekata koje u toj općini planiraju realizirati u budućnosti, načelnik je izdvojio mini tržnicu u centru Rovišća te ispostavu dječjeg vrtića u Predavcu te izgradnju stambeno-poslovnog objekta.

„Imamo još ideju o sportsko-rekreativnom centru, a svakako želimo završiti aglomeraciju Bjelovar- Gudovac – Rovišće”, naglasio je načelnik.

Solidarni bojkot HDZ-ovaca

Svečanu sjednicu Općinskog vijeća koja je uslijedila nakon mise i polaganja vijenaca pred spomenikom palim hrvatskim braniteljima uveličao je i predsjednik Republike Zoran Milanović, no njegov dolazak ostao je u sjeni sukoba s HDZ-om, strankom čiji je osnivač i sâm Slavko Prišćan.

Milanović, kojega zbog nedavnih uvreda na račun HDZ-a iz te stranke javno bojkotiraju, odazvao se pozivu Općine po prvi puta, a načelnik Prišćan tim povodom kazao je kako je pozvao predsjednika prije nego što izvrijeđao njegovu stranku i njezine članove.

Župan Marko Marušić, HDZ-ovi gradonačelnici, načelnici i ostali dužnosnici te stranke bojkotirali su svečanu sjednicu kojoj se odazvalo nekoliko načelnika iz drugih stranaka, a izostali su i saborski zastupnici, uz izuzetak HSLS-ova Darija Hrebaka koji je došao prije početka i zadržao se tek nakratko.

Peterostruko povećanje proračuna

Načelnik Prišćan u svojem govoru istaknuo je kako općina na čijem je čelu od 2005. godine posebnu pozornost obraća na najmlađe stanovnike, spomenuvši utrostručenje broja mališana koji se mogu upisati u tamošnji vrtić. Vladi RH, a posebno ministru financija Zdravku Mariću, zahvalio je za dodatnu decentralizaciju i poravnanje koji su od 2015. godine do danas omogućili Rovišću peterostruko povećanje proračuna koji danas iznosi 27 milijuna kuna godišnje.

„Rovišće je danas općina u kojoj je više djece nego u nekim županijskim gradovima”, sažeo je rad lokalne samouprave načelnik Prišćan, istaknuvši pozitivnu ulogu EU fondova u financiranju općinskih projekata. Kazao je i da je kvalitetna suradnja bez obzira na stranačku pripadnost jedna od ključnih odrednica uspjeha te općine, iako je, dodao je, na prošlim lokalnim izborima nije imao protukandidata. Za Općinsko vijeće natjecala se samo HDZ-ova lista, no nisu svi s te liste u HDZ-u, napomenuo je Prišćan.

Povlačenje novca iz EU fondova bila je glavna tema govora predsjednika Republike koji je kazao da je to glavni posao svake općine, grada i županije u Hrvatskoj.

„Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju odrekli smo se dijela svoje suverenosti jer smo mala zemlja i, budimo realni, odluke se donose negdje drugdje. Upravo zbog toga, povlačenjem novca iz EU fondova kompenziramo taj nedostatak”, pojasnio je predsjednik dodavši kako Rovišće nije bogata općina te da je iz tog razloga bilo potrebno puno više truda za ostvarenje brojnih projekata.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!