Cijene stanova u Bjelovaru divljaju, za kvadrat se traži i do 1800 eura

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U zadnje dvije godine cijena kvadratnog metra stana u Bjelovaru je u velikom uzletu, a u posljednje vrijeme dogodila se prava eksplozija na tržištu.

Naime, za kvadratni metar novogradnje u Bjelovaru se traži 1600 eura, dok pojedini građevinari spominju da imaju kupce za čak 1800 eura što je donedavno bila cijena kvadrata u Zagrebu gdje je pak cijena otišla do vrtoglavih tri tisuće eura. Naravno, ako ne uzimamo u obzir super luksuzne stanove.

-Da, cijene kvadratnog metra su se otišle strašno gore, jednostavno to određuje cijena materijala, energenata i zapravo tržište. Novogradnja u Bjelovaru doseže do 1650 eura. Nisam čuo još za 1800, ali moguće je. Potražnja postoji i stanovi se prodaju. Mislim da se za sada neće cijene dizati i da će neko vrijeme tako ostati, a onda će se dalje vidjeti. Svakako treba reći da se može malo jeftinije proći ako se kupi stan prije same izgradnje zgrade- rekao nam je Mario Turković, vlasnik MT-Nekretnine Bjelovar i dodaje.

-Kuće su prije nekog vremena bile znatno jeftinije od stana, ako se gleda kvadratura. No, i njima se sada digla cijena, posebno manjim kućama do 120 kvadrata. Takve se i lakše prodaju, katnice s velikim kvadraturama trenutno izazivaju manji interes kod kupaca – kazao nam je Turković.

Inače, na najpopularnijem oglasniku ‘Njuškalo.hr’ trenutno se može pronaći 66 oglasa za prodaju stana u Bjelovaru. Tako za novogradnju stambenog prostora od 60 kvadrata u širem centru grada ponuda iznosi 99 tisuća eura. Na sjeveru grada za stan u izgradnji od 68 kvadrata traži se 103 tisuće eura.

S druge strane, za potpuno renovirani stan od 61 kvadrata, ali u starijoj zgradi u centru grada, vlasnik traži 68 tisuća eura.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!