Gdje nedjeljom u Bjelovaru pojesti pizzu ili odrezak?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarska gastro scena nije na razini, recimo Zagreba, što je i razumljivo, ali svejedno se tijekom prvih šest dana u tjednu mogu posjetiti dobri restorani i kušati kvalitetna jela. Namjerno kažemo tijekom prvih šest dana u tjednu jer nedjeljom gotovo niti jedan restoran ne radi u Bjelovaru, a upravo je to dan kada obitelji (koje si to mogu priuštiti) vole odmoriti od kuhinje i otići na ručak.

Da budemo precizni, od 15 bjelovarskih restorana/konoba/bistroa i pizzerija samo jedan restoran nedjeljom ima svoja vrata otvorena za goste.

No, krenimo redom.

Konoba Feral jedan je od najpopularnijih restorana/konoba u Bjelovaru s fantastičnim jelovnikom, no nedjeljom su vrata zatvorena kao i kod kultne bjelovarske pizzerije Palma. Ni inače odličan roštilj kod Vinko Grilla se ne može ručati nedjeljom, a toga dana zatvorena je i popularna konoba ‘Roko’. Restoran ‘Bjelovar’ također ne radi nedjeljom, kao ni restorani Šenoa, Adria, Zrinski i novootvorena Ura. Bistro Glamour u Gajevoj ulici je svojedobno znao raditi nedjeljom, no i oni su zatvorili vrata za posljednji dan u tjednu. Posljednji pokušaj u pronalasku mjesta za nedjelji ručak ili večeru u Bjelovaru pokušali smo pronaći u pizzerijama i fast foodu Garfild, Maslina, Odie i Donald Duck. No, dobro pogađate, ni oni ne rade nedjeljom.

Jedini restoran, osim McDonalds’a, koji u Bjelovaru radi nedjeljom je ‘Franz’ koji se nalazi na gradskom korzu i koji upravo nedjeljom ima veliki broj gostiju.

Inače, dio ugostitelja nam je rekao da im je problem imati otvorena vrata nedjeljom zbog manjka ugostiteljskog osoblja.

-Malo ljudi trenutno radi u ugostiteljstvu, a zaposlenici moraju imati slobodan dan. Onda je najnormalnije da im taj slobodan dan bude nedjelja iako sam svjestan da nedjeljom ima dosta posla. No, kako da mi onda pizzerija ne radi ponedjeljkom ili u sredini tjedan? Iako je nedjeljom više posla nego ponedjeljkom, nezgodno je imati zatvoren restoran usred tjedna, a jedan slobodan dan moraš osigurati za zaposlenike. Stoga sam se odlučio za slobodnu nedjelju. Kada ćemo imati više ugostiteljskog osoblja onda ćemo raditi nedjeljom – rekao nam je vlasnik jedne popularne bjelovarske pizzerije (podaci poznati redakciji)

S druge strane, popularna pizerrija ‘Kanoa’ koja se nalazi u Rovišću radi sedam dana u tjednu, a upravo nedjeljom ju često posjete i brojni Bjelovarčani.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!