Nova županijska pročelnica za gospodarstvo napustila ‘komfor zonu’ i otkriva prve planove

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Martina Posavac Ćurić prije dva tjedna preuzela je dužnost županijske pročelnice za gospodarski razvoj i komunalne djelatnosti.

Ova diplomirana ekonomistica je prije dolaska u Županiju 13 godina radila u HGK-Županijska komora Bjelovar gdje je posljednjih sedam godina bila i direktorica te ustanove. Posavac Ćurić nije članica ni jedne stranke, a u razgovoru za Klikni.hr otkrila nam je zašto se javila na natječaj.

– U Županijskoj komori Bjelovar provela sam trinaest lijepih godina te sam svoj posao radila sa zadovoljstvom. Odluka je bila svakako za promišljanje. Svaka promjena, pa tako i promjena posla te radnog okruženja svakako je stresna, ali i u drugim zemljama uobičajena i vrlo česta. Odvažila sam se na taj potez zbog učenja nečeg novoga i širine koju sadašnji posao pruža te sam se prisilila na izlazak iz svoje ‘komfor zone’ kako bi možda svojim nekim idejama doprinijela zajednici – rekla nam je Posavac-Ćurić i otkrila kakvu je situaciju zatekla u svome Odjelu i koji će joj biti prvi potezi.

– Trenutačno su u Odjelu četiri zaposlene osobe. Kako sam i ranije naglasila područje Odjela je dosta široko pa još ulazim u sve segmente poslovanja s obzirom na to da sam ovdje tek dva tjedna. No, u dogovoru s nadređenima, planiram što više vremena izdvojiti za obilazak terena i kontakte sa svim dionicima, osobito poduzetnicima i obrtnicima te u dogovoru s njima kreirati potpore kako bi im pomogli u ovim teškim i izazovnim vremenima – rekla je Posavac-Ćurić.

Na pitanje gdje trenutno županija najslabije stoji i gdje se najprije mora reagirati rekla je sljedeće:

– Gledajući sa stajališta našeg Odjela posebnu pažnju posvetit ćemo potporama poduzetnicima i obrtnicima, boljem i kvalitetnijem korištenju potpora u novom operativnom razdoblju, posebnim potporama za razvoj i identificiranje turističke ponude Županije te promicanja razvoja ruralnog turizma – kaže Posavac-Ćurić.

Budući da je BBŽ po mnogim pokazateljima jedna od najslabije razvijenijih županija u Hrvatskoj, upitali smo novu pročelnicu kada bi se mogao očekivati gospodarski uzlet županije prema sredini ljestvice.

– U vremenu smo u kojem je teško predvidjeti bilo kakva kretanja, a time i gospodarski uzlet. Smatram da se treba truditi svatko u svojem djelokrugu i ustrajati u tome. Svjesni smo da su se naši gospodarstvenici jako dobro snašli u ovim teškim vremenima, zadržali svoju konkurentnost te iznašli načine da održe likvidnost te je i naša zadaća da im u tome pomognemo koliko nam dopuštaju naše proračunske mogućnosti – zaključila je Posavac-Ćurić


PODIJELI S PRIJATELJIMA!