Što su Hrebak i Marušić u petak radili na Pagu?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U gradskoj Upravi Grada Novalje održan je radni sastanak na kojem su nazočili Marko Marušić, župan Bjelovarsko-bilogorske županije, Dario Hrebak, gradonačelnik Grada Bjelovara, Ernest Petry, župan Ličko-senjske županije, te Marijan Coner, župan Bjelovarsko-bilogorske županije u mandatu 1997. – 2000. Domaćin je bio Ivan Dabo Đono, novaljski gradonačelnik. Pokidana prijateljstva su obnovljena između gradova Novalje i Bjelovara, usuglašena i buduća zajednička suradnja na razvojnim projektima između Ličko-senjske i Bjelovarsko-bilogorske županije, kratko je priopćenje sa subotnjeg sastanka na Pagu.

Bivši župan Marijan Coner nam je rekao kako su prije 20 godina sjajno surađivali ne samo gradovi prijatelji Novalja i Bjelovar, već i županije, a jedna od najvrjednijih svakako je bila mogućnost ljetovanja za djecu slabijeg imovinskog stanja koja su provodila dva tjedna na moru. Promjenom vlasti veze su oslabile, u prvom redu na štetu baš najmlađih. Djeca su bila smještena u sportskoj dvorani, imala osiguranu hranu i higijenske uvjete te se kupala na najljepšoj novaljskoj plaži.

Isto potvrđuje i Dario Hrebak: “Još od ranih 90-tih godina gradovi Bjelovar i Novalja uspostavili su sjajnu suradnju po mnogim osnovama koja je trajala puno godina. Rezultiralo je to time da su Bjelovar i Novalja u samim počecima suradnje istu i formalizirali i službeno postali gradovi prijatelji što je ostalo do današnjeg dana. Mnogi Bjelovarčani u Novalji su provodili svoja ljetovanja, a Novaljci dolazili na naš sajam u Gudovcu, pa i sam se sjećam da sam osobno sudjelovao i na sportskim susretima koji su se organizirali prije 20 godina uoči našeg sajma, nekoliko godina zaredom. No, nekako s vremenom ta je suradnja zamrla. Sada je nekako sazrjela ideja da se naši gradovi ponovno spoje, da surađuju i napreduju, a pridružile su nam se u tim nastojanjima i naše županije”, kaže Hrebak.

-Imamo odlične odnose s Ličanima i Novaljom. Nema razloga da se ne obnovi suradnja, prije svega na korist gospodarstvenika. Otvorit ćemo vrata našim poljoprivrednicima i svima koji imaju interes prodati svoje proizvode i usluge u tom turistički zahtjevnom kraju, a vratit ćemo i praksu ljetovanja za našu djecu na Pagu, rekao nam je Marko Marušić, iznimno zadovoljan susretom u Novalji.

Među prvim prigodama za predstavljanje BBŽ je sajam u Lici koji je već 1. listopada i na kojem će naši gospodarstvenici predstaviti svoju ponudu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!