Kad bi HDZ-ovac raspisao natječaj za samog sebe, mediji bi ga pojeli. Kada to učini SDP-ovac, nikom ništa…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kad mladi SDP-ovac raspiše i potpiše natječaj za ravnatelja bolnice, a potom ga, vidi čuda, kao uvjerljivo najbolji kandidat i dobije, nikom ništa. Mediji to sporadično zabilježe, negdje između vijesti o globalnom zatopljenju i vremenske prognoze, tek toliko da ostane u arhivi. Tko zna, možda se mladi SDP-ovac, štoviše član predsjedništva te stranke, diplomirani pravnik, jednom ispiše iz socijaldemokrata i upiše u HDZ pa se vijest dobije tretman kakav zaslužuje.

Stranačka iskaznica, na žalost, još uvijek je najveća kvalifikacija pri zapošljavaju u onome što nazivamo društveni sektor, bez obzira radi li se o višem stručnom suradniku u gradskoj upravi ili ravnatelju kakve zdravstvene ustanove. Od najmanje općine sve do metropole, stranačka iskaznica i dalje otvara najveći broj vrata, što je vidljivo i iz nedavne zagrebačke drame koju je svojim nekompetencijama začeo Davor Vić, voditelj podružnice Čistoće i donedavno utjecajni osječki SDP-ovac.

‘Zagrepčani se dave u smeću zbog osječkog uhljeba’

Na svojem radnom mjestu toliko je zaribao da je čak i njegov poslodavac Tomašević morao ponizno obući smetlarsko odijelo i preuzeti pažnju medija kako bi je skrenuo s koalicijskog partnera, a potom isplatiti radnicima sve što su tražili, pa i malo više od toga. Tko će odgovarati za zagrebačku katastrofu, ako ne Vić? Ali neće, pa kako bi! Ima stranačku iskaznicu.

Ali, što bi bilo da je isti taj Vić član osječkog HDZ-a, kakve bismo naslove tada čitali?

„Nesposobni HDZ-ovac iz Osijeka doveo Zagreb do kolapsa”

„Zagrepčani se dave u smradu smeća zbog osječkog HDZ-ovca uhljebljenog u Holdingu”

Mediji HDZ sigurno ne bi nimalo štedjeli, i to s pravom. Stranka na vlasti, koliko god joj to bilo neugodno i koliko god u toj stranci smatrali medije nepravednima i nepoštenima, mora stisnuti zube i te iste medije uvažavati i kada su strožiji nego što bi trebali biti.

Ali, nismo pročitali, niti ćemo pročitati naslov tipa:

„Mladi SDP-ovac samom sebi raspisao natječaj za ravnatelja bolnice”, urešeno egidom SAMA PAMET.

Jer eto, to je SDP. Mediji ih i dalje tretiraju pokroviteljski, kao poštenu malu djecu koja ostaju pod roditeljskim krovom do svoje 35. godine jer se nisu navikli probijati kroz taj teški kapitalizam. Pa onda neka spavaju do dva popodne i ostatak dana piju kavu, puše cigarete i gledaju serije. Jednog dana će se valjda uozbiljiti i naći posao.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!