Gdje su nestali bjelovarski električni bicikli?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Sunčeve zrake iz podruma, garaža i tavana prizvale su bicikliste koje se svakodnevno može vidjeti kako se voze po gradu. No, električnim biciklima koji su u gradu postavljeni prije nekoliko godina, nema ni traga.

Odgovor na pitanje zašto električnih bicikala trenutno nema dobili smo iz Grada, od savjetnika za energetiku Željka Roksandića koji nam je otkrio da stanice trenutno nisu u funkciji jer tvrtka Visiobike d.o.o. koja ih je postavila ima određenog privremenog stečajnog upravitelja i nije u mogućnosti nastaviti održavanje sustava za iznajmljivanje e-bicikala. U tijeku je pronalaženje moguće opcije za daljnji nastavak rada stanica za iznajmljivanje e-bicikala, ističu iz Grada.

Podsjetimo, tri stanice s po četiri stalka postavljene su u studenom 2019. godine, a na raspolaganju građanima bilo je devet bicikala. Cijena najma bila je pet kuna po satu, s tim da je prvi sat korištenja u danu bio besplatan. Bicikli su se nalazili na tri lokacije – na Poljani dr. Franje Tuđmana kod skate parka, na Šetalištu dr. Ivše Lebovića kod dječjeg odjela knjižnice te u Masarykovoj ulici kod autobusnog kolodvora.

U više navrata bilo je vandalizma i oštećenja stanica za iznajmljivanje e-bicikala, pri čemu je najviše oštećena stanica kod skate parka u posljednjem slučaju oštećenja u rujnu prošle godine.

Održavanje sustava za iznajmljivanje e-bicikala obuhvaća upravljanje sustavom za iznajmljivanje, kontrolu iznajmljivanja, registraciju korisnika, redistribuciju bicikala, pranje i čišćenje te sitne popravke bicikala. Trošak održavanja za period od dvije godine bio je uključen u trošak dobave i postavljanja stanica.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!