Uzdanjem u vlastite snage žele zadržati županijski prvoligaški status

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

IVANSKA – Nogomet je, kažu, najvažnija sporedna stvar na svijetu, ali prioriteti su se promijenili. On je sve manje ljubav, a sve više biznis, pa i u županijskim ligama, pomireno priča dopredsjednik NK Ivanske Drago Fištrović. Sa svojih 73 na leđima, s nostalgijom se prisjeća kako su oni kada je bio mlad išli na utakmice.

-Mi smo nekada išli biciklima, zadružnim traktorom, kamionom bez cerade s klupama koje smo uzeli iz seoskog doma i stavili u taj kamion u kojem su se dan ranije vozile svinje i bikovi – prisjeća se Fištrović.

Danas se, ljuti se Fištrović, igra gotovo pa samo za plaću, čak ni neki juniori bez toga ne žele na teren, a kupovina igrača se i na nižim razinama raširila. No, u NK Ivanskoj su odlučili tome stati na kraj i uzdati se u vlastite snage jer su shvatili da drugog puta nema. Okupili su domaće igrače i sada je u klubu oko 80 igrača među kojima su ponovno i oni do 11 i do 18 godina. Ne bi to, kaže Fištrović, bilo moguće bez podrške Općine.

-Sto tisuća kuna nam je dotacija općine godišnje i to je ono što nam je proračunom zajamčeno – navodi dopredsjednik NK Ivanske.

Seniori su u Prvoj županijskoj ligi, trenutno su pri dnu tablice, ali cilj je stabilizirati se i zadržati taj status.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!