Najbolji hrvatski gin dolazi iz Orahovice. I baš je damski!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ORAHOVICA – Najbolji hrvatski flavored gin, odnosno gin s okusom dolazi iz Orahovice, a ponosni kreator tog Mountain Creek Lady’s choice gina je destilerija obitelji Kostelac. Titulu najboljeg je njihov gin osvojio na prestižnom svjetskom natjecanju – World Gin Awardsu u Londonu. I ne samo da je ondje odnio titulu najboljeg hrvatskog gina s okusom, nego je i ušao u uži izbor za najbolji svjetski flavored gin, a rezultati se čekaju. Ulazak u natjecanje je bio rizik – samo za jedan uzorak se mora izdvojiti prosječna hrvatska plaća. No, u slučaju obitelji Kostelac taj se rizik isplatio jer njihov je gin odnio nacionalno zlato, a nagrade privlače kupce.

-Ljudi vole imati proizvod o kojem se priča i koji je dobio nekakvu nagradu, naročito na svjetskom ocjenjivanju. Takve stvari jako puno utječu na prodaju i samu percepciju proizvođača prema vašem proizvodu – kaže Krešimir Kostelac.

Foto: Facebook obiteljska destilerija Kostelac

Upit kupaca za Mountain Creek Lady’s choice gin se tako udeseterostručio! Riječ je o ginu kojeg karakterizira aroma crvenog voća i privlačna ružičasta boja. No, Kostelci u njegovom marketingu ne ističu to, ni 29 različitih bilja, a ni činjenicu da kao bazni alkohol koriste pšenični destilat destiliran kroz sedam kolona. Podrazumijeva se, kažu, da je to vrhunsko. Kako bi bili drugačiji od drugih, naglasak stavljaju na vodu zbog čega se njihovi ginovi i zovu Mountain Creek, odnosno planinski potok.

-Specifičnost je ta što za proizvodnju, odnosno za razblaživanje destilata koristimo izvorsku vodu iz Geoparka i Parka prirode Papuk. To je mekana, pročišćena voda koja je profiltrirana kroz stijene koje su stare gotovo 600 milijuna godina i to je naš marketing kroz koji mi promoviramo gin – ističe Kostelac.

Jer svjesni su u toj obiteljskoj destileriji da je uz kvalitetu za prodaju potrebna i dobra priča, a priča o njihovom ginu je nastala gotovo slučajno – za sve su krivi Papuk i lockdown. Orahovica se naime nalazi podno Papuka, a Krešimir i njegova supruga svaki slobodan trenutak provode trčeći po njemu. I upravo dok su za lockdowna trčali uz potok je i došla ideja o nazivu gina, pa i oblik boce i etiketa prate glavnu zvijezdu – izvorsku vodu. Na etiketi se vide planina, potok, a slova izgledaju kao stijene. No, to nije jedino jedinstveno kod njihove etikete. Domislili su se kako se odužiti papučkoj vodi i povezati dva važna dijela svog života.

-Na svakoj boci gina od 0,7 l se nalazi i besplatna ulaznica u Park šumu Jankovac koja se nalazi u Parku prirode Papuk. Napravili smo jedinstvenu simbiozu u Hrvatskoj malog proizvođača i javne ustanove – ističe ponosno Kostelac.

Foto: Krešimir Kostelac, Izvor: VPZ

Ponose se u toj obiteljskoj destileriji time što sve svoje proizvode rade po starinskoj recepturi bez umjetnih dodataka, ali jednako tako uspješno spajaju tradiciju i modernost i inovativnost jer bez inovativnosti nema ni uspjeha.

-Kod nas malih proizvođača prosječnost ne dolazi u obzir. Ako mislite uspjeti u poslu, biti prosječan nije siguran put u propast, ali se neće napraviti ništa posebno – tumači svoju poslovnu filozofiju orahovički proizvođač.

Stoga su i oni u asortimanu svojih proizvoda uz najnovije ginove i klasike poput šljivovice i viljamovke te likera od višnje, ali i kombinacija likera poput jabuke i cimeta te limuna i đumbira, dodali i party likere za mlađu populaciju. Njih uz klasične staklene boce pakiraju i u staklene minijature i plastične epruvete, a oni nose nazive koji će definitivno privući pažnju kao što su Nosorog, Lovac Luka, Babaroga, Frankenstein, Crvenkapica, Odmetnik i Krkan. No, bez obzira odlučili se za klasičnu šljivovicu, Krkana ili pak za elegantniji Mountain Creek Lady’s choice gin, obiteljska destilerija Kostelac vam poručuje da u njima uživate odgovorno, umjereno i sa stilom.

Foto: Facebook obiteljska destilerija Kostelac

PODIJELI S PRIJATELJIMA!