[FOTO] Degustirali smo krafne iz različitih pekara, ovo su naši dojmovi
Fašnik je veselo vrijeme maskiranja i zabave, kada ulice preplave šarene povorke i maštovite maske. Tradicionalno se za vrijeme fašnika uživa u krafnama, mekanim poslasticama punjenim džemom, čokoladom ili kremom. Na tragu toga krenuli smo u potragu za najfinijim krafnama u Bjelovaru.
Obišli smo četiri pekare i jedan trgovački centar u samom središtu grada i kupili krafne s marmeladom. Ovo su naši dojmovi.
Pekara Robi
Jedna od većih krafni, bogata pekmezom, no u njemu se osjeti dosta šećera. Tijesto je mekano, okus bi mogao biti bolji.
Cijena 0,80 eura.
U Konzumu smo pronašli krafne iz pekare Klara. Nažalost tijesto je suho, a punjenja bi moglo biti više. U tijestu se osjeti okus alkohola, krafna je bogato posipana šećerom.
Cijena 0,39 eura.
Krafne iz Oškere su mekane, a tijesto im je ukusno i podsjeća na bakine krafne. No sav nadjev sakrio se na jednom dijelu krafne. Jedina mana je šparanje na štaub šećeru.
Cijena 0,80 eura.
Od svih krafni ova je bila uvjerljivo najmanja, no bogata punjenjem. Tijesto je standardizirano, no relativno ukusno.
Cijena 0,65 eura.
Najveća od svih krafna. Krafna ima okus kao da je ispečena na masti i upravo tim okusom vraća u djetinjstvo. Bogato je posipana štaub šećerom i punjenja ne manjka.
Cijena 1 euro.
Na vama je da odlučite koju ćete krafnu kupiti.