Mislili ste da je odojak skup? Pogledajte koliko koštaju purice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BEREK – Purica ili odojak? To su dvije mesne strane Božića. Za dio je taj blagdan nezamisliv bez pečene purice, pa je upravo sada udarno vrijeme prodajne sezone što se osjeti i na stočnom sajmu u Bereku. No, purice nisu jedina perad koja se ondje sada pojačano trži, otkriva nam voditelj Vlado Krpan i dodaje kako je potražnja sada i više nego zadovoljavajuća baš kao i ponuda.

-Dobra je, dobra. Treba robe, natovario je jedno 150 pura i purana i 100 pijevaca, to sada treba – kaže Krpan.

Na berečki stočni sajam svakog ponedjeljka dolazi kupac iz Dalmacije, a ovog tjedna praktički nije bilo purice, purana i pijevca koji su ostali neprodani.

-Pijevce većinom ima dogovorenu prodaju, a pure su bile dijelom dogovorene, a nešto su ljudi dovezli i ovako bez dogovora i uglavnom sve je uzeo. On dolazi redovito trideset godina, bio snijeg, bio led, svakog tjedna je on tu – ističe Krpan.

Za pijevca se po kilogramu žive vage plaća tri eura za domaće i tri i pol za utovljene. Purice su nešto skuplje, kilogram žive vage purana je sedam, a pure devet eura i zanimljivo je da su one skuplje od odojaka koji su se u Bereku ovoga tjedna prodavali po pet i pol i šest eura po kilogramu ovisno o težini.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!