Imamo recept najsavršenijih krafni koje ste probali

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Pred nama je vikend, a mi za vas imamo idealni recept da si zasladite najslađe dane u tjednu. Pred vama je recept za idealne krafne koje ćete pripremati dvadesetak minuta a peći tek deset. Sve što vam treba je nekoliko osnovnih sastojaka i kalupi za krafne. Jednom kada ih ispečete, nećete moći stati dok ne pojedete sve…

Sastojci

Biskvit

– 1 jaje

– 100 g šećera

– žlica arome vanilije

– prstohvat soli

– 100 ml mlijeka

– 100 ml jogurta

– 40 g maslaca

– 150 g brašna

– 30 g kakaa

– vrećica praška za pecivo

Glazura

– 150 g čokolade

– 45 g maslaca

– 75 ml mlijeka

Upute

Biskvit

Pećnicu ugrijte na 190°C i premažite s uljem kalup za krafne. Jaje i šećer dobro izradite mikserom te dobivenoj smjesi dodajte otopljeni maslac, jogurt, mlijeko, vaniliju i sol. Sve suhe sastojke pomiješajte u drugoj zdjeli i na kraju pomiješajte s mokrim sastojcima. Dobivena smjesa je gusta i glatka, napunite kalupe tako da je stavite u dresir vrećicu i pomoću nje istiskujete smjesu u kalup. Krafne pecite 10 minuta i ostavite ih da se malo prohlade u kalupu te ih izvadite na rešetku da se hlade dok vi pripremite glazuru.

Glazura

Otopite maslac i čokoladu (može i bijela, ali “podebljajte” količinu na 200 grama) te dobivenoj smjesi na kraju ulijte mlijeko i miješajte dok ne dobijete svilenu glatku čokoladnu glazuru u koju možete umočiti krafne. Glazura je stvarno fantastična i lagano se reže tako da je idealna i za ukrašavanje nekih drugih slastica poput kuglofa, torti, raznih biskvita…


PODIJELI S PRIJATELJIMA!