Jela za jače kosti i mišiće te pića s ginkom novi su mamac za privlačenje turista u najljepši gradić kontinentalne Hrvatske

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Daruvaru je predstavljena treća faza projekta 6-i elementi, koji je osmišljen u sklopu aktivnosti Gastronomsko brendiranje Grada Daruvara koje je pokrenula Turistička zajednica Daruvar-Papuk u suradnji s daruvarskim ugostiteljima. Nova faza donosi nova jela i novu ponudu u sedam ugostiteljskih objekata.

– Tu su se kreirala jela za jačanje kosti i zglobova, Gurmanske čarolije za kosti i zglobove. Svaki od ugostiteljskih objekata ima ta jela bogata lješnjacima i sirevima. Oni su nutricionistički uravnotežena, kako bi se pomoglo rekuperaciji kosti i zglobova. Mi smo zdravstvena destinacija, pa težimo spoju zdravlja i hedonizma kroz jela – pojašnjava direktorica TZ Daruvar-Papuk Ivana Plažanin Vuković.

Ginko u jelima i pićima

Ima tu još novosti za okusne pupoljke.

– Tema nam je bila i ginko, u ovoj fazi projekta u ponudi se nalazi i čaj od ginka, ali i pelinkovac Ginko destilerije Wise Grus. Ginko je naša tradicija i ponos, htjeli smo ukomponirati ga u našu ugostiteljsku ponudu, ovoga puta kroz čaj i pelinkovac, iako dio ugostiteljskih objekata ima ginko i u jelima – kaže.

Projekt se radi u suradnji s gospođom Karin Mimicom, voditeljicom projekta Gastronaut. Zajedno rade s vlasnicima ugostiteljskih objekata, koji na temelju zajedničkih ideja, kreiraju nova i neobična jela u svojoj ponudi. Prije osmišljavanja jela, održavaju se i radionice. Cilj je stvoriti nutricionistički balansirano, a opet novo, ukusno i neobično jelo. Što kažu ugostitelji?

– Zadovoljni su, ali vjerujem da je sad s trećom fazom ovaj projekt postao još kvalitetniji za njih. Sada će taj projekt uhvatiti pravi zamah u ugostiteljskim objektima. Zahvalna sam ugostiteljima što su prilagodljivi, pa neka svoja jela promijene zbog tebe, svašta su spremni prihvatiti i ukomponirati u svoju ponudu – kaže Plažanin Vuković koja ističe da projekt ide dalje.

Projekt sada podignut na višu razinu

– Mi ćemo ići u četvrtu fazu. Ove tri faze do sada su išle uz potporu Hrvatske turističke zajednice, kojoj smo prijavili taj projekt, uz potporu Grada Daruvara, Daruvarskih toplica i brojnih drugih partnera. Cilj projekta je uključiti lokalne proizvođače – kaže i dodaje da se u projektu koriste lokalna pića, sirevi, riba i zahvaljujući toj sinergiji ima prostora za rast.

Treća faza projekta sada se snažno predstavlja javnosti.

– Meniji su kreirani, u cjelogodišnjoj ponudi. Imamo za sve skupine – od jela za sportaše, preko jela za rehabilitaciju kosti i zglobova i ginka za bolju koncentraciju i zglobove do jela za jačanje imuniteta. Tu su i daruvarski parovi – jela sparena s pivom Daruvarske pivovare – zaključuje Plažanin Vuković koja sve poziva u Daruvar na zanimljive i neobične degustacije.

FOTO: VISIT DARUVAR


PODIJELI S PRIJATELJIMA!