Nakon nastupa u brojnim europskim zemljama, Meksiku, Kanadi i Kini poznati ansambl stiže u Bjelovar

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH, Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar s ponosom najavljuje jedinstveni koncert Cantus Ansambla, koji će se održati 9. studenog u 20:00 sati u Domu kulture Bjelovar. Ovaj glazbeni događaj Bjelovarčanima pruža rijetku priliku da uživaju u vrhunskim izvedbama klasične i suvremene glazbe jednog od najistaknutijih ansambala u Hrvatskoj.

Cantus Ansambl: Vodeći ambasadori suvremene glazbe

Cantus Ansambl je gotovo dva desetljeća predvodnik u izvođenju suvremene glazbe u Hrvatskoj i šire. Ansambl je osnovan 2001. godine kao projekt Muzičkog biennala Zagreb, a njihov opus uključuje preko 130 praizvedbi i više od 600 izvedenih djela, s nastupima u brojnim europskim zemljama, Meksiku, Kanadi i Kini. Njihov rad otkriva nove, dosad neistražene sfere suvremene glazbe, pružajući publici jedinstven doživljaj svakom izvedbom.

CUK Bjelovar donosi vrhunsku kulturu u grad

Organizacija ovakvih kulturnih događanja postala je prepoznatljiva aktivnost CUK-a Bjelovar.

– Naša misija je Bjelovaru ponuditi kvalitetne kulturne programe koji su rijetkost u našem gradu. Nakon uspješnog koncerta ansambla Lado ovog ljeta i dugogodišnjeg projekta Big Weekend, ponovno dovodimo vrhunske umjetnike poput Cantus Ansambla – istaknula je Ivana Hrpalo, ravnateljica CUK-a Bjelovar.

Bjelovar će na jednu večer postati središte suvremene glazbene umjetnosti. Ovaj koncert donosi spoj talentiranih glazbenika, istražujući granice klasične i moderne glazbe.

– Suradnja s Ministarstvom kulture i medija omogućuje nam da organiziramo ovakve projekte, a velika popunjenost dvorane svaki put pokazuje koliko sugrađani cijene ovakve programe – dodaje Hrpalo, ističući važnost podrške Ministarstva u kreiranju kulturnih događanja.
Bjelovar će na jednu večer postati središte suvremene glazbene umjetnosti. Ovaj koncert donosi spoj talentiranih glazbenika, istražujući granice klasične i moderne glazbe.

Ulaznice i informacije

Od 28. listopada ulaznice po cijeni od 10 eura možete kupiti u prostorijama CUK-a Bjelovar (Petra Preradovića 2, III. Kat, Bjelovar) svakim radnim danom od 8 do 18 sati.

Program:
– Boris Papandopulo: Komorna simfonija, za devet instrumenata
– Boris Papandopulo: Komorni koncert za violinu solo i puhački kvintet
– Berislav Šipuš: Tan Hetti, za 10 instrumenata
– David Batinić: Hyperion, za komorni ansambl
– Olja Jelaska: Leptiri, za komorni ansambl

Dodatne informacije možete pronaći na internetskim stranicama CUK-a Bjelovar.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!