Dinamo traži iskupljenje u Salzburgu: Hoće li Modri popraviti dojam nakon Münchena i Monaca?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nogometaši zagrebačkog Dinama će sutra, 23. listopada, odigrati dvoboj 3. kola ovosezonske Lige prvaka. Trener Nenad Bjelica i njegovi igrači gostovat će u Austriji, a protivnik će im biti RB Salzburg. Poprište će biti Red Bull arena čiji je kapacitet 30 188 mjesta. Od tog broja očekuje se 1500 Dinamovih pristalica uz naglasak da su sve predviđene ulaznice za najvatrenije dinamovce već rasprodane. Prvi sučev zvižduk začut će se u 21 sat.

Zagrepčani će pokušati doći do pozitivnog rezultata kako bi popravili dojam poslije katastrofe u Munchenu kod Bayerna (9:2) te ispuštene domaće pobjede protiv francuskog Monaca. Ishod tih 90+ minuta glasio je 2:2 iako su „modri“ sve do sučeva dodatka vremena imali prednost od 2:1. Niti Austrijanci se ne mogu podučiti dobrom formom. Oni su u prva dva kola ovogodišnjeg natjecanja doživjeli dva gubitka. Najprije su u Pragu s 3:0 izgubili od tamošnje Sparte, dok ih je u drugom kolu na domaćem travnjaku s 0:4 savladao još jedan francuski predstavnik – Brest. Dakle, bit će ovo meč dva podjednaka suparnika, meč u kojem će se tražiti puni plijen kako bi se podiglo samopouzdanje.

U svemu ovome možda najvažnije pitanje jest ono s kojim nogometašima će Bjelica napasti domaćine. Poznato je da je GNK Dinamo u velikom broju susreta Lige prvaka igrao s čak petoricom u obrani. Trend kojega je upravo Bjelica uveo još 2019. godine kada je odrađivao svoj prvi mandat. Hoće li se taj trend nastaviti ili će se Dinamov trener odlučiti za neku drugu soluciju? Možda ubaciti krila, pa odigrati hrabro s četvorkom u obrambenoj fazi. Vidjet ćemo. Kada bi GNK Dinamo igrao kao protiv Monaca to bi bila formacija 5-2-2-1 koja bi u napadu izgledala kao 3-5-2-1.

Dva moguća sastava Dinama:

Nevistić, Gabriel, Torrente, Theophile, Bernauer, Ristovski, Mišić, Sučić, Ademi, Baturina, Petković
Nevistić, Gabriel, Torrente, Theophile, Ristovski, Mišić, Sučić, Ademi, Baturina, Pjaca, Petković

Pravdu će dijeliti Nizozemac Danny Makkelie uz pomoćnike Hessela Steegstru i Jana de Vriesa. U VAR sobi će sjediti Dennis Higler te Rob Depernik.

Inače, Makkelie baš i nije omiljen u hrvatskim krugovima. Naime, on je prošloga ljeta sudio utakmicu između Hrvatske i Italije na Euru u Njemačkoj koja je okončana 1:1 te je tom prilikom donio nekoliko kontraverznih odluka. Dokaz toga je i to što je nakon dodatnih analiza poslan kući. Stoga će i ovu priču biti zanimljivo pratiti i iz tog aspekta. (Filip Mlinar)

 

Foto – GNK Dinamo Zagreb


PODIJELI S PRIJATELJIMA!