Imamo prvakinju: Upoznajte djevojku koja je osvojila hrvatsko daljinsko jahanje!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ana Slijepčević, mlada Bjelovarčanka, inače talentirana i perspektivna članica novoosnovanog konjičkog kluba Arion u Čazmi, postigla izvanredan uspjeh osvojivši titulu prvakinje ukupnog poretka Croatia Cupa u daljinskom jahanju u kategoriji seniora. Ključna partnerica na tom putu bila je njezina vrsna kobila Lahari, koja je svojom izdržljivošću i snagom zaslužila ovu laskavu titulu.

Ana je kroz sezonu briljirala osvojivši tri prva mjesta u utrkama u Đurđevcu (42 km), Gradecu (68 km) i Čazmi (64 km), uz dodatne izvrsne rezultate – drugo i treće mjesto u utrkama u Bilu (52 km) i Vukosavljevici (60 km). Ove pobjede ne samo da svjedoče o njezinoj iznimnoj vještini, već i o posvećenosti ovom zahtjevnom sportu.

– Trčala sam sa svojom kobilom Lahari šest od osam utrka ove sezone. U njih pet smo bile u plasmanu – tri smo pobijedile, a ostali plasmani također su bili odlični. Ovo je konj s kojim sam isključivo ja radila i trenirala, iako su mi cure iz kluba pomagale kad nisam stizala. No, ovaj uspjeh je rezultat mog truda i rada – naglašava Ana.

Daljinsko jahanje zahtijeva ne samo snagu, već i izdržljivost te potpunu usklađenost jahača i konja. Završiti utrku u ovoj disciplini već je samo po sebi uspjeh.

– U daljinskom jahanju, uspjeh je već i samo završiti utrku. Nakon svakog kruga imamo veterinarski pregled, a po završetku utrke provjerava se zdravlje konja. Veliki je uspjeh što je Lahari ove godine završila sve utrke, a još veći što smo se toliko puta plasirale – dodaje Ana.
Iako je bila iznenađena konačnim prvim mjestom, Ana priznaje da se potajno nadala plasmanu među prva tri. Ovo je njezin najveći uspjeh dosad, a za klub Arion, kao najmlađi u Hrvatskoj, ovaj rezultat predstavlja ogroman iskorak.

Ana se jahanjem bavi od 2017. godine, iako ljubav prema konjima gaji od malih nogu.

– Oduvijek su me privlačili konji. Isprva sam razmišljala o veterini, ali ta se ljubav s vremenom preusmjerila na sport – otkriva Ana.
Njezina kobila Lahari, mješanac različitih pasmina, nadmašila je sva očekivanja, a Ana je s ljubavlju zove „moj mali debeli poni“.

– Presretna sam zbog Lahari, ovo joj je bila prva natjecateljska sezona, i ne samo da je ispunila očekivanja, nego ih je nadmašila – kaže Ana s osmijehom.

S obzirom na dosadašnje uspjehe, Ana i Lahari sigurno će nastaviti privlačiti pažnju na konjičkoj sceni i u budućnosti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!