Kao na federima: Najpoznatije ovce u županiji preskočile visoku ogradu pa ponovno završile na slobodi!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dvije ovce, o kojima smo već pisali ovdje, ponovno su nestale prošlog petka na području Predavca, a njihov vlasnik Dejan Puljak otada bezuspješno ih traži. Na društvenim mrežama objavio je kako su ovce, uplašene lavežom pasa, pobjegle prema šumi. Iako bi se moglo pomisliti da je riječ o običnoj potrazi za izgubljenim životinjama, Puljak naglašava da su ovce zapravo obiteljski ljubimci, posebno važni njegovoj djeci. Ovo je već drugi put da su ovce nestale na isti način.

– Nakon prvog nestanka sve smo ogradili i pustili ih van. Preskočile su ogradu visoku 1,25 metara i otišle. Bitno je da otprilike znam gdje su, onda bi se skupili i pokušali ih uloviti – ističe razočarani vlasnik te nadodaje kako bi bilo kakva informacija bila od koristi.

Kako vlasnik govori, ovce su prvo otišle prema šumi, nakon čega ih je uspio potjerati, no nakon toga trag im se gubi u polju kukuruze.

– Idući put kada ću ih puštati, jednu ću zavezati da budem siguran. Nakon par dana se valjda budu smirile ili ih jednostavno više neću puštati u voćnjak dok se ne ojanje. Jedna ovca je bređa i trebala bi se ojanjiti početkom studenog. Onda kada bude imala malo janje, obje budu sigurno mirnije – nadodaje Puljak.

Također, vlasnik je istaknuo kako ovog puta nije zadobio niti jedan poziv o ovcama, što mu je pomalo čudno jer ipak je sezona radova na polju i mnogo ljudi je u prirodi. Ukoliko netko ima nekakve informacije o ova dva neobična ljubimca neka što prije javi Dejanu Puljaku na broj 0958866992.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!