Buran vikend: Vozači iz naše županije zaradili ukupno 40 dana zatvora

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Tijekom proteklog vikenda, zbog počinjenih prometnih prekršaja, pet vozača na području Bjelovarsko-bilogorske županije dobilo je ukupno 40 dana zatvora.

Zatvorske kazne određene su temeljem težine prekršaja i okolnosti, a kazne su izrečene nakon što su vozači uhvaćeni u prekršajima, poput upravljanja bez vozačke dozvole ili pod utjecajem alkohola. Četvorica su već kažnjeni, dok će peti vozač biti priveden na sud zbog omalovažavanja službenih osoba.

U petak, 18. listopada, oko 13:45 sati u Čazmi, 35-godišnji vozač zatečen je kako upravlja automobilom unatoč tome što mu je vozačka dozvola ukinuta zbog 12 negativnih prekršajnih bodova. Vozač je uhićen te mu je sud odredio zadržavanje od 15 dana.

Istog dana u Bjelovaru oko 22:15 sati, policija je zaustavila 18-godišnjaka koji je vozio bez položenog vozačkog ispita. Zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja, uhićen je i osuđen na tri dana zatvora.

U subotu, 19. listopada, u Ivanskoj je zaustavljen 44-godišnji vozač bez položenog vozačkog ispita, koji je odbio alkotestiranje. Sud mu je izrekao zadržavanje od 15 dana.

U nedjelju, 20. listopada, u Čazmi je 19-godišnjak, s 1,56 promila alkohola u krvi, vozio bez vozačkog ispita. Sud mu je odredio sedmodnevno zadržavanje u zatvoru.

Iste večeri, u Bjelovaru je 52-godišnjak, pod utjecajem alkohola od 1,14 promila, vrijeđao policijske službenike te će biti priveden na sud zbog omalovažavanja službenih osoba.

Svi prekršitelji privedeni su na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru, gdje su im izrečene odgovarajuće kazne.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!