Marko Marušić: “Svakoj funkciji pristupam odlučno, obveza i odgovornosti se ne bojim”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prije nekoliko dana, nakon podnošenja ostavke Mire Totgergelija, donedavnog dugogodišnjeg predsjednika županijskog odbora HDZ, funkcija vršitelja dužnosti pripala je Marku Marušića, aktualnom županu Bjelovarsko – bilogorske županije. Promjena je sasvim sigurno pokazatelj smjene generacija unutar HDZ, trenutno najjače političke opcije u županiji.

Podsjetimo kako je Miro Totgergeli županijsku stranku vodio punih deset godina, počevši od 2014. U međuvremenu je postao i saborski zastupnik te potpredsjednik kluba zastupnika.

Rad odbora 

– Nakon ostavke gospodina Totgergelija, jednoglasno sam prihvaćen na mjesto vršitelja dužnosti. Zahvaljujem se svima koji su mi poklonili povjerenje. Voditi najjači županijski odbor u BBŽ-u, za mene je velika čast, ali i obveza. Očekujem da će svi članovi odbora biti uključeni u rad, kako bismo putem zajedništva postizali odlične rezultate, smatra Marko Marušić.

Odmah nakon izbora za vršitelja dužnosti, Marušić je na 21. općem saboru HDZ-a, održanom u Šibeniku, ponovno izabran za člana nacionalnog predsjedništva te stranke. Ponovni izbor u najviše tijelo stranke, za Marušića je potvrda predanog rada.

– Značajno je da se naš trud prepoznaje i na nacionalnoj razini. Biti u samom vrhu stranke koju predvodi Andrej Plenković, znači da ću i dalje radu i djelovanju HDZ-a doprinositi koliko god je to moguće. Dokazujemo kako zajedništvo unutar strane donosi rezultate, kazao je Marušić. 

Slijede izbori

Prije tri godine, aktualni župan na izborima je uvjerljivo pobijedio svog prethodnika, Damira Bajsa. Iako još nije službeno potvrđeno, za očekivati je Marušićevu kandidaturu na nadolazećim izborima.

– Često kažem da kampanja župana, gradonačelnika i načelnika traje od prvog dana stupanja na dužnost. Kao županu, najvažnije mi je da se BBŽ razvija u dobrom smjeru i da napokon više nije u društvu najnerazvijenijih županija. Tome u prilog ide odlična suradnja s općinskim načelnicima i gradonačelnicima, kao i resornim ministarstvima te Vladom Republike Hrvatske. Na području naše županije događaju se nikad veća ulaganja. Trenutno ne postoji općina, grad ili mjesto u kojima se nešto ne radi, gradi ili obnavlja. Situacija s preuzimanjem Županije nije bila bajna. Naišli smo na brojne probleme i „kosture u ormarima”. Tome je trebalo pristupiti odlučno, pametno i hrabro. Puno situacija smo uspješno riješili i sada je zahvaljujući dobroj suradnji, financijska situacija stabilna. Ukoliko ću za župana biti izabran i u slijedećem mandatu, moj tim i ja ćemo raditi još bolje i još više, poručuje Marušić.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!