Bjelovarski malonogometaši u Splitu remizirali protiv Hajduka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Malonogometaši Bjelovara uspješno su započeli svoju sezonu u 1. hrvatskoj malonogometnoj ligi (drugi rang natjecanja) nakon što su prošle sezone uvjerljivo osvojili naslov u trećeligaškom društvu i prošli kvalifikacije za viši rang. U prvom kolu novog natjecanja, Bjelovarčani su gostovali kod splitskog MNK Hajduk, a krajnji rezultat bio je izvanrednih 3:3, unatoč tomu što je Hajduk u Splitu slovio za velikog favorita.

Bjelovar je u Split otputovao oslabljen jer trener Vedran Cvitković nije mogao računati na ključne igrače. Prvi vratar Nikola Beljan, zajedno s igračima Željkom Ostrmanom i Marinom Nikolićem, bio je odsutan zbog nastupa na Kreti za momčad Victory Vrsar u sklopu Lige prvaka socca nogometa. Unatoč izostancima, momčad je pokazala borbenost i snagu, s kapetanom Denijem Hajdarovićem na čelu obrane.

Najveći adut Bjelovara bio je novi igrač Brazilac Joao Henrique Ramos Rodrigues koji je briljirao i postigao sva tri pogotka za svoju momčad. Rodrigues je tresao mrežu u 10., 27. i 35. minuti, dok su domaćini uspjeli izjednačiti zahvaljujući pogocima Stipe Vrdoljaka u 15., Antonija Kulića u 32. i Vinka Vardića u 38. minuti.

Ovaj rezultat ima dodatnu težinu s obzirom na to da su Splićani, pred domaćom publikom, imali status izrazitog favorita. No, hrabri Bjelovarčani dokazali su da pripadaju u ovu ligu i da su spremni za izazove koji dolaze. Sljedeći test za ekipu Vedrana Cvitkovića stiže već idućeg vikenda kada će na domaćem terenu ugostiti HMNK Nova Gradiška.

Ovim impresivnim remijem Bjelovar je pokazao da je spreman za natjecanje u višem rangu i da od njega možemo očekivati još sjajnih utakmica u nadolazećoj sezoni. (Filip Mlinar)

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!