Pravna klinika stiže u Bjelovar i Daruvar, evo kada možete potražiti savjet njihovih kliničara

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Studenti Pravne klinike Pravnog fakulteta u Zagrebu ovog tjedna dolaze u Bjelovar i Daruvar. U Bjelovaru će gostovati u četvrtak od 10 do 14 sati u Udruzi invalida Bjelovar na adresi Ivana Gundulića 1. Već dan kasnije Klinika seli u Daruvar gdje će njihovi volonteri pravne savjete davati u Gradska vijećnica na Trgu kralja Tomislava 14 i to od 9 do 11.45 sati.

Inače, Pravna klinika je ustrojstvena jedinica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u njoj volontiraju studenti viših godina studija prava, a do sad je zaprimila i riješila preko 21 tisuću predmeta građana diljem Republike Hrvatske.

Svoja vrata je otvorila u listopadu, 2010. godine. Pravna klinika sudjeluje u sustavu pružanja besplatne pravne pomoći te u svom radu primjenjuje ključne vrijednosti pravne struke. Profesionalnost se promiče u kontaktu sa strankama, kao i javnosti. Kao pružatelji pravne pomoći, studenti svakoj stranci pristupaju jednako, kroz neposredan razgovor.

Rad pravnih kliničara kontroliran je od strane akademskih mentora, odnosno profesora Pravnog fakulteta u Zagrebu i odvjetnika te napominju kako im se svaka stranka može s povjerenjem obratiti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!