Bjelovarčanke na koljenima: Zamet pobjedom produbio krizu, treneri Obran i Prihić podnijeli ostavke

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarske rukometašice nastavljaju tonuti. Naime, one su ove nedjelje – 20. listopada, u dvorani Europskih prvaka, u sklopu 6. kola 1. hrvatske rukometne lige za žene sezone 2024./2025. dočekale igračice riječkog Zameta te su naposljetku od njih poražene rezultatom 30:33. To znači da su izabranice trenera Darija Obrana ostale na svega 4 boda, a to im je ovoga trenutka dovoljno tek za 12. mjesto ljestvice. Stoga, nije teško zaključiti da je ovo najgori početak prvenstvenog nadmetanja za Bjelovarčanke u posljednjih nekoliko godina, odnosno, ova cjelokupna situacija sve je samo ne dobra. Da stvar bude gora, nakon utakmice su trener Dario Obran i njegov pomoćnik Milana Prihić podnijeli ostavke pa tek treba vidjeti tko će biti novi trener. Sada nam preostaje vidjeti kako će postupiti klupski predsjednik Ivan Turkalj. Jedina pozitivna stvar u svemu ovome jest ta što se idućeg vikenda ne igra kolo zbog reprezentativne stanke pa se samo možemo nadati da će ona u redovima bjelovarskog ženskog rukometnog prvoligaša biti adekvatno iskorištena.

Inače, kada je riječ o ovom bjelovarsko-riječkom meču treba kazati kako je ovo već puno puta ove sezone ispričana priča. Naime, bilo je ovo 60 minuta rukometa u kojima su bjelovarske plave činile mnoštvo tehničkih pogrešaka, prema suparničkim vratima upućivale lako obranjive udarce, dok je faza obrane nalikovala švicarskom siru. Riječanke su se naprosto šetale kroz domaću obranu kao da se nalaze na korzu, dok su Obranove majstorice djelovale beskrvno i nevoljko. Zapravo, iz njihova govora tijela dalo se pročitati da mnogo toga ne štima, a bjelovarskom strategu poteškoće su činile i ozljede sestara Gavrić. Mihaela nije niti participirala (ozljeda prsta), dok je Ana Maria čak bila kvalitetna obzirom na poteškoće s laktom. Zaustavila se na šest egzekucija uz samo dva promašaja. Sedmerce je izvodila 2/3.

Bjelovar je u minusu bio od samoga početka te je najveća gostujuća prednost u prvom poluvremenu iznosila +5 (11:16 u 23. minuti). Za to se pobrinula Mirna Brusić, međutim, tada je došlo i do nekoliko propusta kod Zameta koji su rezultirali smanjenjem domaćeg zaostatka. Dogodila se serija 3:0 koja je u 26. dovela do 14:16. Ponovo je poentirala Gavrić, ali se na predah ipak otišlo s riječkih 15:18. Ne moramo niti napominjati da je tih 18 primljenih golova za svega 30 minuta previše. Posebice ako se smatrate ozbiljnom momčadi. Odlazak u svlačionicu godio je Bjelovarčankama koje su, po povratku na parket vidljivo podigle obrambenu agresivnost. Ta agresivnost dovela je do potpunog priključka (19:19 pogotkom Ane Turk u 35.), no, bio je to samo prividan boljitak.

Kažemo prividan iz razloga što su se domaće rukometašice vrlo brzo vratile velikim, početničkim, teško shvatljivim pogreškama koje su djevojke s hrvatskog primorja znale kazniti. Ponovo su ostvarile plus na semaforu (pogodak, dva, pa i tri) te su stečeno uspijevale održavati. Na koncu, raspale su se igračice Bjelovara, a kada je Katarina Šutović postavila 27:31 na isteku 57. bilo je jasno da bodovi putuju u Rijeku. Tužno, ali istinito. Stoga, sada možemo samo čestitati iskusnim Zamećankama koje su objeručke prihvatile ponuđeno, kao što moramo prihvatiti i činjenicu da dvorana Europskih prvaka više nije neosvojiva tvrđava. Barem dok se nešto ne promjeni. Jer, promjene su očigledno nužne. (Filip Mlinar)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!