Mladost Ždralovi opravdala ulogu favorita

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

PRVA HRVATSKA JUNIORSKA NOGOMETNA LIGA – 9. KOLO SEZONE 2024./2025.:

NK GRANIČAR ĐURĐEVAC – NK MLADOST ŽDRALOVI 0:1

Nakon reprezentativne stanke obvezama su se u 1. hrvatskoj nogometnoj ligi vratile i naše najbolje juniorske momčadi. Tako je na teren izašla i ona Mladosti iz Ždralova, a 9. kolo sezone 2024./2025. je izabranicima trenera Maria Kosa donijelo gostovanje u Đurđevcu kod tamošnjeg Graničara. Obzirom da su Đurđevčani ovih 90+ minuta dočekali na pretposljednjoj, 15. poziciji ukupnoga poretka, dok su njihovi ovotjedni gosti jedno od najvećih prvenstvenih iznenađenja (u Grad Picoka otputovali kao trećeplasirani s 19 bodova na svom kontu), jasno je tko je u ovoj priči nosio status favorita. Ipak, kako nam je uostalom već i prije odlaska u obližnju Podravinu kazao sam Kos, bio je ovo težak ispit za njegove mladiće. Naime, oni su slavili s minimalnih 0:1, i to poentiravši tek u petoj minuti sučeva dodatka. Zaslužan za to je Žarko Dominik Jakovljević, a ovoj „ludnici“ kod gostiju prethodio je kvalitetno izveden korner Petra Ivančana.

Inače, nije ovo bila ljepotica od utakmice. Dapače! Bio je ovo izrazito nervozan dvoboj, dvoboj u kojem se od prve minute vidjelo kako se igra isključivo na rezultat, dvoboj s mnoštvom žustrine i dobivenih javnih opomena, pa zapravo ne treba čuditi što su juniori jedne od mnogobrojnih hrvatskih Mladosti đurđevačko nogometno zdanje – „Vlado Leščan Duspe“ napustili doslovce krvavih koljena. Međutim, ta krvava koljena isplatila su se uz napomenu da ovaj trijumf još više dobiva na važnosti kada kažemo da je Ždralovčane po završetku ove ratničke utakmice zatekla neugodna vijest.

Ta vijest glasi da su oni, također krvave i posve zaslužene bodove osvojene u Puli kod vršnjaka Istre 1961. (2:3) izgubili naknadno, za zelenim stolom. To uslijed žalbe Puljana koju je HNS usvojio, a koja se tiče participiranja Karla Antića u tom srazu. Kako bi vam bilo jasnije reći ćemo da je Antić, inače momak rođen 2005. godine na dvojnoj registraciji što znači da ima pravo nastupa i za juniore i za seniore Mladosti. Ili se barem tako mislilo. Jer, gle čuda, odjednom si je netko u Puli dao truda te otkrio kako igrači na to nemaju pravo. Kada još bolje razmislimo, možda si i nije trebao dati truda jer je možda „propjevala“ neka ptičica. Žalosno je samo to što se to tek sada otkrilo, odnosno što je „žrtveno janje“ baš Bjelovarsko-bilogorski predstavnik.

Očigledno su se u Puli teško pomirili s tim gubitkom, gubitkom od „tamo nekih Ždralova“. Sve navedeno dovodi nas do toga da mladi Mladostaši sada na svom kontu ipak imaju 16 bodova te su, uslijed ostalih raspleta ovoga kola šestoplasirani. Dakako, i to je respektabilan bodovni saldo na kojem svima skupa treba čestitati uz nadanja da više nikakve kazne neće „sletjeti“ na adresu ždralovačkog igrališta „Brdo“. Također, ne smijemo zaboraviti reći da će Kos svoje snage na gostovanje povesti i u 10. ovosezonskom kolu. Ovoga će puta to biti u Zagreb kod Rudeša s tim da u tom meču svojim suigračima neće moći pomoći Leon Raljić. To će sada biti opravdano jer je on (na klupi) po postignutom pogotku Jakovljevića „zaradio“ drugi žuti karton.

Dakle, ovdje je riječ o malenoj nesmotrenosti, ali sada povratka više nema. Kosu predstoji što bolje rekuperirati svoje nogometaše poslije ovog „rata“ i provjeriti na koga može računati idućega vikenda, a u nastojanju ponovo se što kvalitetnije predstaviti. (Filip Mlinar)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!