Bilogorce od sad plinom opskrbljuje e.on, evo koliko će nas koštati

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Sva kućanstva u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji od 1. listopada 2024. godine prelaze na opskrbu plinom u okviru obveze javne usluge, kojom upravlja E.ON Plin. Odluku je donijela Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA), a odnosi se na sve korisnike u ovom distribucijskom području. E.ON Plin je izabran kao najpovoljniji opskrbljivač plina za razdoblje od tri godine u devet distribucijskih područja, uključujući Bjelovar.

Građani su ovih dana primili ugovore od tvrtke E.ON Plin, koji su stigli u poštanske sandučiće kućanstava diljem županije. Ovi ugovori sadrže detaljne informacije o novom opskrbljivaču, a važno je naglasiti kako zbog prelaska na novog opskrbljivača neće biti prekida u opskrbi plinom. Novi režim regulirane cijene plina stupio je na snagu 1. listopada 2024., a potrošači mogu očekivati račune prema novim cijenama.

Ugovor se mora potpisati do kraja listopada

Prema dostupnim informacijama, cijena plina za područje Bjelovara iznosi 0,041 euro po kilovat satu, a do 30. rujna ove godine bila je 0,0373 eura, što predstavlja povećanje od desetak posto. Detaljne cijene plina po distribucijskim područjima i tarifnim modelima objavljene su na stranicama HERA-e i E.ON Plina.

Primjera radi, potrošite li godišnje 12.500 kWh plina godišnje, godišnji račun povećat će vam se za 48,56 eura te iznositi 559,92 eura umjesto dosadašnjih 511,36 eura.

Svi korisnici moraju do 31. listopada 2024. godine potpisati i vratiti ugovore kako bi potvrdili svoju opskrbu plinom pod E.ON-om. Ako se ne odluče za novog opskrbljivača, kućanstva će nastaviti koristiti plin u obvezi javne usluge pod istim uvjetima. Oni koji žele ostati uz dosadašnjeg opskrbljivača, poput Gradske plinare Zagreb, moraju čim prije zatražiti novi ugovor, uz napomenu da Gradska plinara više nema centar za potrošače u Bjelovaru.

Građani koji nisu sigurni trebaju li potpisati ugovor s E.ON Plinom ili traže dodatne informacije mogu se obratiti E.ON-ovoj Službi za korisnike putem besplatnog broja 0800 8777 ili posjetiti web stranicu tvrtke.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!