Grad Bjelovar dobitnik nagrade „Grad sporta“, evo čime je to zaslužio

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U sklopu Sport festa u Poreču danas su dodijeljene Jump sportske nagrade u sedam kategorija. U kategoriji “Grad sporta” nagradu je dobio Grad Bjelovar, a preuzeo ju je gradonačelnik Dario Hrebak.

Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje jedinicama lokalne i regionalne samouprave, a koje su ulaganjem i razvojem sportske infrastrukture pozitivno utjecale na kvalitetu života svojih građana. Također, cilj nagrade je, kažu organizatori, privući pozornost i nagraditi one koji svojim radom promiču i poboljšavaju sport.

Prilikom dodjele nagrade, u Poreču su i predstavljeni upravo neki od najvećih bjelovarskih projekata vezanih uz ulaganja u sportsku infrastrukturu poput cjelovite obnove zgrade Sokolane, izgradnje novog Gradskog stadiona, suradnje s privatnim investitorom u gradnji stadiona u Ždralovima, energetskih obnova sportskih objekata i, naravno, Termi Bjelovar koje se trebaju početi graditi već sljedeći mjesec.

– Iznimno smo ponosni što smo dobili ovu nagradu. Grad Bjelovar velik trud ulaže posljednjih godina kako bi sportska infrastruktura u našem gradu bila na razini primjerenoj 21. stoljeću te da bi naši građani, posebice mladi, imali izvrsne uvjete za treninge, što profesionalne što u rekreativne svrhe.

Tu nije kraj ulaganju u sport. Veliko ulaganje u projekt generacije, Terme Bjelovar, uz gospodarski, značit će i uzlet u plivačkim sportovima, što je podržao i Hrvatski olimpijski odbor te brojne strukovne organizacije – rekao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak te je objasnio i da je puno novih projekata koji uskoro kreću, poput energetske obnove Dvorane europskih prvaka, kao i njezine unutrašnje obnove, obnove Gradske streljane, ali i izgradnje nove atletske staze.

Podsjetimo, Grad Bjelovar financira Sportsku zajednicu Grada Bjelovara s gotovo 2 milijuna eura u ovoj godini, što je povećanje za više od 100% u odnosu na 2021. godinu, kada je za sportske udruge i održavanje sportskih objekata izdvojeno 898 tisuća eura.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!