Stigla presuda: Zbog nasilničkog ponašanja načelnik dobio uvjetnu zatvorsku kaznu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Načelnik općine Severin Žarko Žgela osuđen je na godinu dana zatvora zbog fizičkog napada na konobaricu, no kazna mu je preinačena u uvjetnu, što znači da neće služiti zatvorsku kaznu ako u iduće četiri godine ne počini novo kazneno djelo.

Incident se dogodio prije više od godinu dana kada je Žgela, u društvu dvojice prijatelja, pijan fizički napao ženu u kafiću. Ovaj pomahnitali napad snimljen je i nadzornim kamerama, a snimka je zgrozila hrvatsku javnost. Na snimci se vidi kako načelnik je u alkoholiziranom stanju nasrće na ženu, udarivši je više puta rukama po glavu. Jedna od kamera je snimila i što se događalo u lokalu prije toga. Na snimci se vidi kako načelnik Žgela sjedi u lokalu s drugim gostima. U jednom trenutku prilazi mu konobarica, koju on hvata za ruku i privlači k sebi iako se žena cijelo vrijeme tome opire. Upravo zbog takvog nasrtanja zaposlenica kafića u pomoć je pozvala svoju poslodavku koja je odmah došla, a nakon toga je uslijedio napad koji je šokirao cijelu zemlju.

Osim uvjetne kazne, ukinute su mu mjere zabrane prilaska oštećenoj, a dužan je platiti troškove kaznenog postupka u iznosu od 800 eura.

Sud je kao otegotnu okolnost uzeo u obzir njegovu funkciju načelnika i utjecaj koji je time narušio povjerenje u institucije, dok je kao olakotna okolnost uzeta njegova prethodna nekažnjavanost.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!