Zašto je predsjednik HDZ-a podnio ostavku. Prvi donosimo detalje sa zatvorene sjednice.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na zatvorenoj sjednici županijskog HDZ-a u četvrtak navečer dosadašnji predsjednik i saborski zastupnik Miro Totgergeli podnio je ostavku iz osobnih razloga. Njegova ostavka jednoglasno je prihvaćena.

Naš izvor koji je bio na sjednici, a želio je ostati anoniman, otkrio nam je i kako se Totgergeli prilično emotivno oprostio od svoje funkcije. Ispričao se, kaže, svima koje je možda nesvjesno i nenamjerno uvrijedio i oprostio svima koji su to učinili njemu. Podsjetimo, Totgergeli je dužnost predsjednika bjelovarsko-bilogorskog HDZ-a obnašao više od desetljeća. Nakon sto je podnio ostavku, za predsjednika je predložio aktualnog župana i člana predsjedništva HDZ-a na nacionalnoj razini Marka Marušića. Zahvalivši na ukazanom povjerenju, Marušić je kazao da će za Totgergelija uvijek biti mjesta za stolom te dodao da je riječ o osobi s golemim političkim iskustvom i potpredsjedniku saborskog Kluba zastupnika.

Marušić je stranačke kolege pozvao na zajedništvo ususret lokalnim izborima, ali i na mobilizaciju za predsjedničke izbore.

Sama sjednica protekla je mirno, ali Totgergelijeva ostavka izazvala je iznenađenje kod velike većine nazočnih. Čak su i njegovi najbliži suradnici ostali u šoku, a kako čujemo od sudionika sastanka, bilo je i suza.

Treba spomenuti da će HDZ ove nedjelje održati XXI. Opći sabor na kojemu će se, među ostalim, predstaviti kandidati za lokalne izbore.

Prilično je izvjesno da će na tom Saboru Marušić ponovno biti predložen za kandidata za bjelovarsko-bilogorskog župana, ali i člana nacionalnog predsjedništva HDZ-a.

S te strane potez dosadašnjeg dugogodišnjeg predsjednika županijskog HDZ-a Mire Totgergelija sasvim je logičan. Totgergeli se, kao potpredsjednik kluba zastupnika HDZ-a, odlučio više posvetiti nacionalnoj politici i radu u Saboru. Što se Marušića tiče, s obzirom na poruke koje je poslao na jučerašnjoj sjednici o potrebi mobilizacije za predsjedničke izbore i pripremu lokalnih, on je svjestan da je pred njim izazovno razdoblje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!