Općina uložila gotovo 50 tisuća eura u dodatno opremanje vrtića

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Ove godine Općina Hercegovac uložila je gotovo 50 tisuća eura za dodatno opremanje vrtića. Točnije, otvorena je privremena grupa u starom dijelu vrtića s obzirom na to da je u toj općini značajno porastao broj djece smještene u vrtić.

– Sada imamo preko 50 djece na području općine Hercegovac koja su raspoređena u tri vrtićke grupe. Isto tako, djece imamo i na području grada Garešnice gdje je bilo slobodnih mjesta u vrtićima. U Garešnici Općina financira cjelokupan iznos do pune ekonomske cijene dok roditelji plaćaju kao da su djeca smještena na području općine Hercegovac – navodi načelnik Boro Bašljan.

Jedna grupa smještena je privremeno jer je plan da se dovršetkom Školsko-sportske dvorane učionica koja se trenutno koristi za tjelesnu i zdravstvenu kulturu uredi za trajnu vrtićku grupu.

– Sve grupe tada bi bile međusobno povezane. Ona se trenutno nalazi na katu škole i počela je s radom prije nekoliko dana. Možemo se pohvaliti da je sada za oko 90 posto djece s našeg područja osiguran smještaj – dodaje.

Broj djece na području Hercegovca raste što je pozitivan trend kojim se u Općini ponose. Također, iz proračuna su do sada izdvojili 120 tisuća eura za redovan rad vrtića, što uključuje plaće, režije, materijalne i druge troškove za prvih osam mjeseci ove godine.

FOTO: Facebook Općina Hercegovac


PODIJELI S PRIJATELJIMA!