[FOTO] KLAP, KLAP program – bjelovarske prvašiće očekuju zanimljive kazališne predstave

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Teatar To Go i ove godine organizira kazališni program za bjelovarske prvašiće, i to po četvrti put. Od 17. do 23. listopada, Gradska kazališna kuća Bjelovar je domaćin programa pod nazivom KLAP KLAP, koji će obuhvatiti učenike iz pet osnovnih škola.

Ovaj program ne samo da pruža zabavu, već i aktivno potiče kazališno opismenjavanje, što se kontinuirano provodi kroz rad Bjelovarskog kazališta i angažman dramskih djelatnika. Do sada je u projektu sudjelovalo više od tisuću djece, čime se stvara snažna tradicija kazališnog iskustva za mlade školarce.

Ove godine, djeca će sudjelovati u kazališnom bontonu kroz prilagođenu varijantu forum teatra, a slijedit će predstava “Kuhari” autora Gorana Smoljanovića. Nakon predstave, bit će organiziran razgovor s glumcima, čime se dodatno brišu granice između kazališta i publike, stvarajući jedinstveno iskustvo za mlade gledatelje.

Kazališni bonton vodit će dramske pedagoginje Suzana Turković i Nikolina Marinić, uz pomoć dramske skupine iz Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar. U predstavi će nastupati Ivan Pokupić, Matko Duvnjak Jović i Goran Smoljanović.

Program se održava uz podršku Grada Bjelovara, Kulturnog i multimedijskog centra Bjelovar te bjelovarskih osnovnih škola.

Raspored dolazaka prvašića:
• 17.10.2024. – II. osnovna škola Bjelovar
• 21.10.2024. – III. osnovna škola Bjelovar
• 22.10.2024. – IV. osnovna škola Bjelovar
• 23.10.2024. – I. osnovna škola i Centar za odgoj, obrazovanje i razvojnu podršku Bjelovar

Za više informacija o projektu i radu Teatra To Go, posjetite službenu web stranicu: www.teatartogo.h.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!