Četvorica veličanstvenih: U bjelovarskoj bolnici okupljen nikad snažniji traumatološki tim

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarska bolnica ponovno se može pohvaliti važnim kadrovskim pojačanjem. Ovoga puta riječ je o traumatološkom timu koji sada broji čak četiri subspecijalista i tri specijalizanta traumatologije. Doktor Ivica Jendrasic, koji je od rujna zaposlen na puno radno vrijeme, ističe da je odluku o dolasku donio zbog dobrih uvjeta rada, stručnog kadra i kvalitetne suradnje s upravom koja osluškuje potrebe struke.

– Dvije godine sam bio vanjski suradnik bjelovarske bolnice, a tijekom tog vremena sam se uvjerio da bolnica pruža izvanredne uvjete za rad. Atmosfera je pozitivna, a suradnja s upravom i kolegama izvrsna – rekao je liječnik.

Tim traumatologa sada broji četiri liječnika – uz doktora Jendrasica, tu su i doktori Darko Štefanac, Mladen Kos koji su se za bjelovarsku bolnicu odlučili relativno nedavno te doktor Mladen Kovačić koji je jedan od doajena bjelovarske traumatologije. Na odjelu se povećao broj zahvata, od zamjena zglobova do operacija prijeloma, a sve metode i nadalje prate suvremene smjernice struke.

– Nekada se, primjerice, za operaciju prijeloma u području kuka reklo da je početak kraja jer je jednogodišnje preživljenje bilo gotovo nikakvo, a sada je preko 80 posto zahvaljujući modernim tehnikama i materijalima – istaknuo je liječnik. Ova promjena nastupila je implementacijom novih tehnika i minimalno invazivnih metoda koje minimaliziraju operativnu traumu, skraćuju vrijeme zahvata i oporavka te smanjuju komplikacije nakon zahvata.

Najčešći elektivni zahvati kod pacijenata uključuju operacije zamjene kuka, ramena i koljena, kao i drugi rekonstrukcijski zahvati

-Na odjelu se sada sve češće susrećemo s izazovima poput degenerativnih promjena kod starijih, ali i trauma visokog intenziteta uzrokovanih prometnim nesrećama – dodaje liječnik.

Ovi iskoraci tek su dio kontinuiranih ulaganja u infrastrukturu i opremu. Nova zgrada donijela je poboljšanja uvjeta rada i skrbi za pacijente.

– Uvjeti rada danas su neusporedivi s onima od prije nekoliko godina. Nova zgrada i oprema omogućuju nam kvalitetnije liječenje i kraći boravak pacijenata u bolnici što je prioritet – zaključuje liječnik.

Bjelovarska bolnica ovim promjenama nastoji osigurati bolju zdravstvenu skrb za pacijente te pratiti standarde u traumatologiji i ortopediji.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!