[FOTO/VIDEO] Izvanredna situacija u III. osnovnoj školi – vatra ugašena, učenici zbrinuti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas je u III. osnovnoj školi Bjelovar održana vježba evakuacije i spašavanja. Ova vježba organizirana je u skladu s planom evakuacije i spašavanja škole, a kao glavni cilj ističe se praktična provjera postupaka evakuacije i spašavanja učenika, učitelja i zaposlenika u slučaju izvanrednog događaja, kao i testiranje suradnje s hitnim službama.

Posebna pažnja posvećena je osposobljenosti svih sudionika za hitne situacije, valjanosti evakuacijskih pravaca i mogućim potrebama za izmjenama plana kako bi on bio još učinkovitiji.

– U vježbi evakuacije i spašavanja sudjelovali su svi učenici, učitelji i tehničko osoblje naše škole, a pomogla nam je Služba civilne zaštite, vatrogasci i policija. Vježba je dobro prošla, svi su reagirali prema planu koji smo prošli, zadovoljni smo vježbom i mislimo da je korisna. Vježbe su vrlo dobre za djecu jer u slučaju prave nepogode znat će reagirati na ispravan način – istaknula je Suzana Turković, ravnateljica III. osnovne škole Bjelovar te nadodala kako škola kao ustanova ima obvezu svake dvije godine provoditi vježbe evakuacije.

 

Suzana Turković

 

Nakon 20 minuta evakuacija je uspješno završena, a učenici će, kako kažu, doživljaje prepričavati još danima

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!