Kakva priča: Slijepi planinar osvojio Kilimanjaro, Ande, Triglav…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Narodna knjižnica Petar Preradović poziva sve na inspirativni susret s Feručom Lazarićem, koji će održati predavanje pod nazivom “Život je lijep i kad si slijep: moja afrička i južnoamerička avantura”. Predavanje će se održati danas u 18 sati, na Studijskom odjelu, a moderirat će ga Lucija Miškić Barunić.

Feručo Lazarić, iz Rovinja, slijepa je osoba koja prkosi svim preprekama i živi život punim plućima. Strastveni je planinar i putnik, a svoja iskustva prenosi kroz knjige „Planinarenje na slijepo“ i „Na drugi način lijepo“. Trenutno radi na svojoj trećoj knjizi, nadahnut poznatim citatom Françoise Sagan: „Živim da bih pisao, a da bih pisao, moram živjeti.“

Njegove avanture obuhvaćaju prošlogodišnji uspon na Kilimanjaro u Tanzaniji te istraživanje Perua i Anda ove godine. Osim toga, Feručo je obišao 150 planinskih vrhova u Hrvatskoj, za što je dobio priznanje od Hrvatskog planinarskog saveza. Također, popeo se na neke od najviših europskih vrhova, uključujući Olimp, Musalu, Karpate i Triglav, te je prohodao Via Adriaticu, stazu dugu 1100 km.

Njegova putopisna predavanja donose fascinantne priče o putovanjima, ljudima i običajima koje je susretao na svojim putovanjima. Susret je organiziran u suradnji s Udrugom slijepih Bjelovar.

Dođite i inspirirajte se pričom o hrabrosti, strasti i neiscrpnom duhu ovog izvanrednog putnika!

 

foto: Facebook Feručo Lazarić


PODIJELI S PRIJATELJIMA!