Studenti u metropoli pokradeni, bjelovarske spasila X-ica

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ovih dana, zagrebački studenti su razočarani i nezadovoljni, a razlog je „zamrzavanje” mobilne aplikacije „Weapay” koja je do nedavno studentima služila za plaćanje razlike cijene obroka u menzi. Prijava u aplikaciju više nije moguća, studenti do preostalog novca za jelo ne mogu, a nemoguće je vidjeti ni koliko ga je točno ostalo na računima. Uvođenje beskontaktnog plaćanja putem aplikacije imalo je dobar cilj, smanjivanje redova i gužve u menzama. Brzim skeniranjem koda na mobitelu, novac se automatski „skidao” s računa.

Što dalje?

Iza aplikacije stoji tvrtka koja je na rubu stečaja. Na koji način će situacija s tvrtkom „Weapay” biti riješena, trenutno nije poznato ni Studentskom centru Zagreb, kojem sporna tvrtka duguje oko 64 tisuće eura. Najvjerojatnije, na novac koji „lebdi” u aplikaciji, studenti mogu zaboraviti.

Studentska kartica 

Na sreću, studenti Veleučilišta u Bjelovaru ne koriste aplikaciju, već uz predočenje dobre, stare X-ice, preostali iznos za jelo plaćaju gotovinom ili kreditnom karticom.

– VUB je vezan za Studentski centar Varaždin i kod nas sve funkcionira u najboljem redu. Svim redovnim studentima u Hrvatskoj, prehranu u menzama subvencionira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih. Kako su u Zagrebu s tom tvrtkom imali sklopljen ugovor, studenti koji su se odlučili za digitalnu verziju, novac su uplaćivali na račun u aplikaciji. Bjelovarski studenti su jako zadovoljni restoranom “Snježana” u kojem se hrane, poručuju da je jelovnik raznolik, a hrana ukusna, kaže Tatjana Badrov, dekanica Veleučilišta u Bjelovaru, dodavši kako se u doba moderne tehnologije ponekad bolje odlučiti za sigurniju opciju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!