Francuska postaje strateški partner Bjelovarskog sajma: Ovo će iz temelja promijeniti hrvatsku poljoprivredu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon više od dvije godine truda i pregovora Bjelovarski sajam pokazao je dovoljno stručnosti i ozbiljnost da postane partner prestižnog francuskog sajma Sommet de l’Élevage, i jednog od najvećih u svijetu stočarstva. Na tom francuskom sajmu koji se održava pokraj Clermont-Ferrand okuplja se više od 1.500 izlagača i do 150 tisuća posjetitelja godišnje, a posjetitelji imaju priliku vidjeti najnovija dostignuća u genetici, tehnologiji uzgoja i održivom razvoju.

Očekujemo jako dobar odaziv

„Tijekom izložbe na Sommet de l’Élevage od 1. do 4. listopada imali smo priliku posjetiti velik broj izlagača i pozvati ih na 26. Proljetni sajam u Bjelovaru gdje smo prilikom pozivanja istaknuli da je zemlja partner Republika Francuska te sajam Sommet de l’Élevage. To je očigledno bio snažan argument i ozbiljna pozivnica mnogim izlagačima i očekujemo jako dobar odaziv”, istaknuo je Zlatko Salaj, direktor Bjelovarskog sajma. Ta je tvrtka u vlasništvu Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Bjelovara potpisala ugovor sa Sommet de l’Élevage o međusobnoj suradnji, a delegacija najpoznatije gudovačke tvrtke posjetili je i Interbev, francusku nacionalnu udrugu mesne industrije. Tijekom boravka u Francusku obišli su i Salers Evolution, Nacionalno udruženje uzgajivača Salers pasmine koja je sve popularnija i u Hrvatskoj.

Dolaze najbolja grla Francuske

„Dogovorili smo dolazak najboljih grla iz Francuske za izložbu 26. Proljetnog sajma gdje ćemo predstaviti posjetiteljima potencijal proširenja uzgoja te pasmine u Hrvatskoj”, napomenuo je Salaj.

Kao zemlja partner, Republika Francuska neće se samo predstavljati na Proljetnom sajmu, nego će svoju svjetski poznatu gastro i eno ponudu prezentirati i u bjelovarskim ugostiteljskim objektima. Nadalje, novo partnerstvo odnosit će se i na razmjenu studenata, što je izvrsna prilika razvoja suradnje u obrazovanju, pogotovo s obzirom da je zagrebački Agronomski fakultet također službeni partner Bjelovarskog sajma.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!