Je li ovo najtraženije zanimanje u županiji? Traže ih bolnice, škole, uprava, a njih ni za lijek

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Škole, zdravstvene ustanove, javna i državna uprava… svi oni imaju jednu zajedničku poveznicu – nedostatak stručnog kadra – psihologa. Upravo su u tijeku natječaji za radno mjesto psihologa u bjelovarskoj Ispostavi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, ali i u II. osnovnoj školi Bjelovar koja, uz psihologa, traži i pedagoga. I to već drugi put otkako je, prije mjesec dana, počela nova školska godina. Zamjenica ravnateljice ove bjelovarske škole Mirena Rozić ne krije kako im nedostatak psihologa i pedagoga otežava školsku svakodnevicu.

– Naravno da nam nedostaju i pedagog i psiholog, no nadam se da ćemo uspjeti riješiti ovaj kadrovski problem. Natječaji su u tijeku. Vjerujem da ćemo uspjeti zaposliti pedagoga, a vidjet ćemo kako će biti sa psihologom. Riječ je o stručnom kadru koji je nama prijeko potreban, no za njega nema zamjene – kazala je zamjenica ravnateljice Rozić podsjetivši na duge liste čekanja na red kod psihologa u zdravstvenim ustanovama.

Da je riječ o deficitarnom zanimanju potvrdila je ravnateljica bjelovarske Ispostave HZZ-a Martina Topalović otkrivši kako u njihovoj evidenciji nezaposlenih osoba na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema nezaposlenih psihologa. Ove godine, nastavila je, raspisano je 27 natječaja za psihologe, ali riječ je o samo 10 različitih radnih mjesta budući da su isti poslodavci nakon prvotnih neuspješnih potraga, kretali u nove.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!