Tvrtko Hopek LES emotivno i iskreno: Novi singl govori o teškoj traumi jedne obitelji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarski glazbenik Tvrtko Hopek, mnogima poznatiji pod umjetničkim imenom LES nakon kratke diskografske pauze, izdao je novi singl “Ako sam zaspala probudi me”, kojoj je glavna karakteristika to što je u najvećem dijelu pjevana iz ženske perspektive. Početkom listopada, počelo je emitiranje Lesovog singla putem streaminga, a inspiriran je stvarnom, jednom realnom životnom situacijom.

Tužna priča

– Pjesma je otpjevana iz pozicije ženske osobe koja traži pomoć, dok je refren pjevan iz muške perspektive. Riječ je o prepričavanju životne priče obitelji koja nažalost proživljava tešku obiteljsku situaciju, mogu reći i traumu. Na prvi pogled, par se doima pozitivnim, snažnim i veselim, ali se istovremeno bori s osobnom tragedijom. Ta obitelj mi je dala dopuštenje da ih „uvedem” u pjesmu i na tome sam im beskrajno zahvalan. Pitanje je da li ću “Ako sam zaspala probudi me” ikada izvoditi uživo, jer je jednostavno preteška, bolna i emotivna. Iskreno, ni ne volim razmišljati o toj pjesmi, jer se u pozadini zaista krije jako tužna priča, otkriva Tvrtko Hopek. 

Planiranje albuma

Svjetlo dana, Hopekov novi album trebao bi ugledati u lipnju slijedeće godine i sadržavat će 13 pjesama.

– Nesretne pjesme, s nesretnim brojem na jednom mjestu. Na taj način bih ukratko opisao nadolazeći album, koji bi sudeći po svemu, trebao biti najbolji i najiskreniji do sada. Rock je u svakom slučaju baza. Koketirat će s mnogim žanrovima, izuzev žestoke elektornike i rapa. Uklopit ćemo funk, avangardu, jazz, blues, soul. Luka Banić Bane, Zvjezdan Ružić, Petar Ružić, Bruno Mičetić, Borko Rupena, Marta Bratković, Luka Iverac, Mr. Hus, samo je dio umjetnika okupljenih oko novog albuma, najavljuje bjelovarski glazbenik.

Ukoliko ga još niste imali priliku čuti, novi LES-ov singl donosimo u nastavku. Uživajte u slušanju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!