Radnice preko noći ostale bez posla i plaće, ni sindikat im ne može pomoći. Iskazao se gradonačelnik.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Daruvarska tekstilna tvrtka Leonarda zatvorena je od danas ujutro, a 30-ak zaposlenica ostalo je bez posla i plaće za rujan. Prema informacijama iz radničkih krugova, posla više nema jer su obustavljene narudžbe za talijanski Benetton. Radnica Ljiljana Franjić, koja je u Leonardi radila 17 godina, osjeća se prevareno.

„Direktorica nam je 23. rujna rekla da su narudžbe za Benneton obustavljene, ali zamolila nas je da radimo do kraja mjeseca kako bi nam mogla isplatiti plaću, što je korektno. Uredno smo dolazile i odrađivale posao, no danas je došla i rekla da nema novca jer su računi blokirani,“ ispričala je Franjić. Dodala je kako nisu članice sindikata i da sada moraju tražiti odvjetnika za potraživanja poput plaće, otpremnine i godišnjeg odmora. Kaže da su se odrekle prava na otkazni rok kako bi što prije mogle dobiti naknadu s Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Ističe i da ih je posjetio daruvarski gradonačelnik Damir Lneniček te im obećao jednokratnu novčanu pomoć od 600 eura kako bi im barem malo olakšao situaciju na čemu mu zahvaljuju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!