Svečanom sjednicom završila proslava Dana općine Berek, načelnik Tonković posebno je ponosan na jedan veliki projekt

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Održavanjem svečane sjednice Općinskog vijeća završena je proslava Dana općine Berek, koja je trajala od 28. do 30. rujna.

Program je započeo u subotu, 28. rujna, nastupima kulturno-umjetničkih društava, a nakon folklornog dijela uslijedio je koncert popularne skupine Opium. U nedjelju, 29. rujna, održana je sveta misa u župnoj crkvi, nakon koje je organizirana roštiljada i večernji nastup Tamburaškog sastava Fijaker.

Izgradnja vrtića ‘Radost’

Jedan od najvažnijih projekata u općini je izgradnja dječjeg vrtića ‘Radost’, vrijednog 1.4 milijuna eura. Radovi su započeli 23. veljače 2024., a vrtić će moći primiti 52 djece, uključujući jasličku skupinu.

Načelnik Mato Tonković tijekom svečane sjednice istaknuo je da najvažniji događaj u protekloj godini bio potpisivanje ugovora za izgradnju vrtića ‘Radost’.

“Radovi napreduju, i vjerujem da će vrtić biti gotov do kraja godine. Ovo je jedna od najvećih investicija u našoj općini. Iako su pojedinci bili skeptični, izvođač uspješno izvodi radove, a cijena je bila povoljnija od planirane, što je velik uspjeh s obzirom na trenutne okolnosti”, istaknuo je načelnik Tonković.

Spomenuo je i važan projekt hotela na Gariću, koji gradi Hrvatski lovački savez u suradnji s Ministarstvom turizma. Vrijednost investicije iznosi između 8 i 10 milijuna eura, a projekt će značajno pridonijeti turističkom i gospodarskom razvoju kraja.

Kamen temeljac

Župan Marko Marušić u svom obraćanju također je istaknuo važnost izgradnje vrtića.

“Najviše me veseli projekt vrtića. Drago mi je što smo zajedno položili kamen temeljac jer mladi su naša budućnost. Roditeljima će sigurno biti lakše jer više neće morati voziti djecu u susjedne općine ili gradove. Drago mi je vidjeti velik broj gradonačelnika i načelnika jer i to je priznanje vašem radu. Nastojat ću kao župan da imamo zajedništvo i suradnju od najniže do najviše razine. Rezultat te suradnje je i činjenica da Županija više nije u društvu najnerazvijenijih, već se popela stepenicu više”, naveo je župan Marušić.

Na svečanoj sjednici nazočnima se obratio i saborski zastupnik Miro Totgergeli kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, istaknuvši važnost podrške ovakvim projektima u ruralnim sredinama.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!