Bjelovar dodijelio priznanja zaslužnim građanima i institucijama, Jure Šimić počasni građanin

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, povodom obilježavanja Dana grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja, dodijeljena su javna priznanja pojedincima i institucijama koji su svojim radom i doprinosom značajno obilježili grad Bjelovar.

Najveće priznanje, titulu počasnog građanina Grada Bjelovara ove godine je dobio Jure Šimić za osobit i izuzetan doprinos u obrani Republike Hrvatske. Šimić je u ime svih nagrađenih održao govor, ističući važnost zajedništva i kontinuiranog ulaganja u budućnost grada.

Zlatna plaketa “Grb Grada Bjelovara” dodijeljena je ugostiteljskom obrtu “Garfild”, kojeg vodi Damir Pavec, za uspjehe u gospodarstvu. Vladimir Grdinić, hrvatski farmaceut i povjesničar znanosti, nagrađen je za izuzetne uspjehe na području znanosti, dok je Brankica Janči nagrađena za doprinos kulturi i umjetnosti kroz rad u KUD-u „Bjelovar“. Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar prepoznata je po izuzetnim uspjesima u odgoju i obrazovanju.

Prim. mr. sc. Marija Čatipović, dr. med., dobila je plaketu za dugogodišnji doprinos zdravstvu i zaštiti djece, dok je Miran Maričić nagrađen za izuzetne sportske uspjehe, uključujući osvajanje olimpijske bronce u streljaštvu. Hamdija Mašinović nagrađen je za svoj doprinos u Domovinskom ratu kao zapovjednik Specijalne jedinice policije „OMEGA“, a Dario Gazić za promicanje kvalitete života i zdravlja kroz svoj rad u hitnoj medicini.

Pečat Grada Bjelovara dobili su Snježana Kos, učiteljica hrvatskog jezika, za doprinos kulturi i umjetnosti, te Sanja Bartolčić, učiteljica razredne nastave, za doprinos odgoju i obrazovanju. Sanela Grbaš Bratković, dr. med., nagrađena je za doprinos zdravstvu kao ravnateljica Opće bolnice Bjelovar, dok su Željko Đumlija i Mario Đurak dobili priznanje za svoj doprinos u Domovinskom ratu.

Dodjela ovih priznanja pokazuje koliko su Bjelovarčani i institucije doprinijeli razvoju i dobrobiti zajednice. Svečanost je završena koncertom i kulturno-zabavnim programom, naglašavajući bogatu tradiciju i zajedništvo grada.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!