Igor Mešin je zbog zabune odglumio svog kolegu, nema društvene mreže, a najvažnije mu je biti suprug i tata

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Stigla nam je jesen. Osim što ćemo jesti mandarine i jabuke, te uživati u prekrasnim jesenskim bojama, na male ekrane vraćaju se i naše najdraže TV emisije. Jedna od njih je i Supertalent, kojeg će ove godine uz Filipa Detelića voditi dobro nam poznati, talentirani, iskusni glumac i voditelj Igor Mešin. Tim povodom, gostovao je na Alfa radiju i otkrio puno toga što o njemu možda niste znali.

Igor je za početak naglasio da mu je najvažnije u životu biti suprug i tata.

– Imam normalan privatni život, ne previše zanimljiv medijima, što je odlično. Treba to dobro izbalansirati. Moja supruga i moj sin se bave potpuno drugim poslovima, svatko radi svoje, a privatno čuvamo za sebe – započinje Igor.

Igor, zanimljivo, nema ni društvene mreže.

– Na nijednoj društvenoj mreži nisam aktivan, nemam ništa. Znam da ima lažnih profila, ali nisam nijedan otvorio. Vrše na mene pritisak, ali mislim da ću izdržati bez toga do kraja – dodaje Igor.

Što se glume tiče, to mu je startna pozicija, bez nje ne bi bilo ničega, a sve drugo doživljava kao hobi i u tom osjećaju i uživa.

Igor je 1988. godine upisao akademiju.

-Mislim da je nama tada bilo lakše. Malo se drugačije radilo na akademiji. Morali smo se jako potruditi, ali mislim da je mlađim kolegama danas puno teže. Puno ih više izlazi iz te škole i onda ih čeka nevjerojatan svijet interneta i televizije. Deseterostruko se više snima i sve to puno više guta mlade ljude. Hiperprodukcija je problem, konkurencija je puno veća, u tome se neki snađu, neki ne – dodaje.

Drugačija je osoba danas, promijenilo se dosta toga. Sazrio je, kaže, gleda drugačije na glumu, manje je entuzijazma. Pojave se neke druge stvari s kojima se moraš boriti, pa gluma postane sredstvo za život. Gledaš kvalitetu izvedbe jer je to tvoj kruh, a kad si mlađi si luđi, pa o tome previše ne razmišljaš.

– Danas mi je to puno lakše raditi nego nekad. Treba spojiti ugodno s korisnim. Naravno, nije sve ugodno,  i nije sve korisno – dodaje.

Svaka nova izvedba iste predstave je drugačija

Dok je bio mlađi, iskušao se i na Omladinskom radiju. Emisija se zvala ‘Frigidna utičnica‘ i bilo im je lijepo to raditi, posebno jer su tu krenula i ‘Zločesta djeca‘.

– Voditeljstvo je bliže publici, televiziju većina ljudi ima doma, a kazalište nema. Do kazališta treba doći. To je moja prva ljubav, tome se moraš potpuno posvetiti, radi se o drugom načinu rada. Televizija ima svoje zakonitosti, a serije su ‘pak nešto treće. To je ono gdje uz puno truda u manje vremena moraš dati nešto spektakularno, sklonije su kritici, a u kazalištu si ipak zaštićeniji. Na televiziji su duge pripreme, po cijele dane i kad nešto ide uživo, tu si već umoran. No, moraš pokazati nešto što si pripremao. Dok je recimo predstava na repertoaru, ona živi stalno. Uvijek na izvedbama bude različita, a televizija je takva da kad jednom odradiš, nema više nazad – ističe

Kao najdražu ulogu naveo je Macheatha – Mackie-Nož u predstavi Opera za tri groša‘. S tom ulogom je diplomirao, došao na akademiju, pa se i tamo provlačila i bila je najčešće. Bilo je puno tih dragih uloga, ali i onih s kojima se, kaže, borio. Ima i uloga i predstava koje je jednostavno zaboravio.  Više je takvih u kazalištu nego na televiziji. Televizija te, jer je dokumentirano,  natjera da kažeš ‘ to je dobro’ jer bi se u protivnom previše živcirao.

Igor se inače bavi i sinkronizacijama. Prvo je radio Pokemone, a onda je došao Disney i sada igra epizode.

– Obožavam raditi crtiće, a moram priznati da ih volim i gledati. Kad okrenem na neki koji je dobar, ostavim ga. Čak mi i sin kaže da nisam normalan, ali me to ispunjavaju. Moj pokojni otac ih je gledao sa mnom isto i smijao se kao malo dijete. Obiteljska crta nam je da volimo crtane – uz osmijeh dodaje.

Ovo ne čudi, jer kako je Igor naglasio – treba zadržati dijete u sebi, a u tome mu je pomogla gluma jer skače iz uloge u ulogu.

Najdraži televizijski projekt mu je ‘Odmori se, zaslužio si’

Po puno uloga Igora pamtimo. Od ‘Naše male klinike’ do ‘Bitanga i princeza’, te naravno, neizostavna fantastična serija ‘Odmori se zaslužio’ u kojoj je odigrao Nenu.

Uloga Nene mu je, ističe, najdraža televizijska.

– Jako dobro je napisana, Tribusoni su to napravili fantastično.  Uz Ivu Gregurevića i Veru Zimu to je bio posao koji si glumac može poželjeti. Toliko smo učili od njih i tad sam zapravo shvatio koliko se od velikih glumac ima što naučiti i kad si na vrhuncu svoje karijere – ističe.

Posebno su mu urezani ostali upravo Vera i Ivo.

Oni su bili izuzetno skromni i srdačni, nisu imali ni trunku ega zvijezde. Uvijek su dolazili spremni. Mi mlađi smo zabušavali nekad malo, došli bi nespremni, ali oni bi uvijek to tako profesorski pripremili da bi i nas motivirali. Jednostavno, nisi mogao ne znati tekst, ako ga Vera zna, morao si znati i ti. Na nas su utjecali tako da smo još više grizli i radili, što se na seriji vidi. Preduvjet za to je bio scenarij i pogođena podjela uloga, to je uvijek pola posla naglašava.

Što se voditeljskog dijela posla tiče, ističe kako mu je Supertalent tu najdraži.

Od prve sezone kad smo Rene i ja bili zajedno, učili smo u hodu. Dobro, barem smo mislili da učimo i radili smo kako mislimo da je najbolje, to je izgleda ispalo dobro. Ekipa na Novoj TV je sjajna  kaže Igor.

Inače, ako želite saznati ponešto o voditeljskom putu Renea i Igora, možete uživati i u njihovoj predstavi ‘Idemo uživo koju igraju u kazalištu ‘Luda kuća‘. Tu su djelići početaka, a bave se glumačko – voditeljskim poslom.

Inače, Supertalent uskoro kreće s emitiranjem, na to je Igor, kaže, usredotočen. Osim toga, stiže i treća sezona serije ‘Oblak u službi zakona‘. Spomenuo je i da će biti još novih projekata na Novoj TV, ali njih je zasad sačuvao za sebe i rekao nam kako ćemo morati pričekati na objavu.  Poziva sve u kazalište Komedija u kojem igra, a uskoro kreće i ponovna izvedba predstave  ‘Ljepotica i zvijer‘ u Lisinskom.

Zaigrao je i ‘Nikad nisam ili itekako jesam’

U rubrici ‘Nikad nisam ili itekako jesam’ na Alfa radiju otkrio je da je veliki spavalica.

Mi glumci smo naučeni posvuda spavati, bilo u kombiju, bilo na stolcu, a ponekad i u kadru našalio se.

Ide ponekad u teretanu, ali ističe kako se u  slobodno vrijeme najviše voli izležavati doma. Voli televiziju, ali više je upaljena doma nego što je stvarno i gledaju. Kuhanje mu ide od ruke, a kaže i kako radi dobru pašticadu.
Utakmice voli pratiti u kvartovskom kafiću.

Znam ih pratiti i u kazalištu, ali često i doma. Kad sam doma uglavnom dobivamo, pa sam praznovjeran malo, a i svi ostali nakon što su to shvatili vole da ja gledam doma  kaže kroz smijeh.

U rubrici je otkrio je i da nije poželio da sin ide njegovim stopama, iako bi ga podržao u tome. Znao je obuti poderane čarape pa bi ga ako to ne bi shvatio bilo sram skinuti se u garderobi. Punici se nikad nije suprostavio, a ni frizerki nije rekao da ne valja kako ga je ošišala. Ima uloga koje je požalio, a znao je zavidjeti drugim zanimanjima pa je tako nekad poželio baviti se i poljoprivredom, takve emisije voli pratiti i na televiziji.

Osim toga, istaknuo i da je znao sresti nekoga, ali se nije mogao sjetiti imena osobe.

Profesionalno puno toga pamtim, pa mi privatno mozak zna stati. Vodim razgovor, pa se trudim sjetiti, bude mi neugodno i onda se koncentriram samo na to. Svakakva mi imena padaju na pamet. Ispričavam se svima na tome. Nikad to nisam priznao. Imao sam čak i jednu situaciju da me jedan kolega zamijenio za drugog kolegu i dosta dugo smo razgovarali, a meni je bilo neugodno reći da ja nisam ta osoba. Odglumio sam tog kolega dosta dobrokaže.

Dodatno, znao je poželjeti da nije javna osoba, sjedio je na hladnom betonu, ali se od toga nije smrtno razbolio. Kaže da ima osjećaj da beton nije bio hladan dok su mu roditelji govorili da je tako.

Ipak, kroz život se ponašao kao svoji roditelji i ponavljao svom djetetu puno toga.

U nekim zrelim godinama sam tek shvatio kako su se moji roditelji osjećali i zašto su neke stvari govorili dodaje.

Igor ne planira uskoro u mirovinu, ali kada u nju ode, okopavat će vrt i uživati. Iz svega pročitanog da se primijetiti kako ima dosta dinamičan životni tempo, međutim, njemu to ne smeta. U svakom aspektu Igor uživa, kako u onom poslovnom, tako i u privatnom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!