U korak s novim tehnologijama i dostignućima: II. OŠ Bjelovar dobila „Digitalnu učionicu budućnosti”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U cilju opremanja suvremene, digitalne i tehnološki napredne učionice, Grad Bjelovar sklopio je ugovor s tvrtkom Profil Klett u vrijednosti 28.139,59 eura, plus dodatnih 6 700 eura dospjelih iz ušteđevine škole. Naime, nakon što je slična učionica prošle godine otvorena u bjelovarskoj I. OŠ, red je došao i na ovu školu, tako da je sukladno specifičnim potrebama, kupljena kompletna oprema za nastavu koja je u skladu s novim tehnologijama i suvremenim dostignućima.

Otvorenju učionice koju krase motivirajući pojmovi poput inspiracija, znatiželja, imaginacija, mašta, inteligencija, nazočio je i bjelovarski gradonačelnik.

Kreću s radom

– Govorimo o standardu 21. stoljeća i cijelom setu digitalnih učionica, koje će nadam se, tijekom slijedeće godine imati sve naše osnovne škole. Nove, napredne tehnologije i novi način učenja su sadašnjost. Vjerujem da će učenici i nastavnici biti itekako zadovoljni, poručio je Hrebak.

Prema riječima zamjenice ravnateljice, učenici koji će raditi u digitalnoj učionici vrlo su znatiželji i uzbuđeni, kako zbog nove opreme, tako i radi novog pristupa učenju.

– S radom počinju sutra ujutro i već su za vrijeme odmora provirivali s vrata. To je jako dobar i motivirajući pokazatelj, kratko je rekla Irena Rozić, zamjenica ravnateljice.

Završetak opremanja Digitalne učionice budućnosti, s veseljem je dočekala i ravnateljica II. OŠ.

– Presretna sam jer je ovo velika stvar za našu školu, učenike i učitelje, kao i održavanje što kvalitetnije nastave. Kupnja opreme išla je u suradnji s Gradom Bjelovarom, dok smo školska sredstva izdvojili za grube radove i uređenje učionice, koja će se na zadovoljstvo svih nas konstantno koristiti, rekla je ravnateljica Ines Kapša.

Prema trenutnim brojkama, Bjelovarsko – bilogorska županija, u odnosu na druge županije, prednjači po broju opremljenih digitalnih učionica.

Ukupno 25 “chromebooka”  

– Digitalni okvir učionice djeci daje mogućnost da po najnovijim standardima prate nastavu, ali ne umanjujući važnost učitelja koji je glavni motivator za nastavni proces. Navike današnje djece bitno se razlikuju od djece od prije deset, dvadeset godina. Toga moramo biti svjesni. Ova učionica sadrži interaktivni ekran, posebna sjedala i “chromebook” za svakog učenika. On radi u Google okruženju, a ne u već uobičajenom Microsoft okruženju. Tu je i mogućnost povezivanja s on line nastavom, suradnjom sa školama, učenicima iz inozemstva. Djeca neće tijekom cijelog sata koristiti “chromebook”, jer je jednako važna njihova međusobna komunikacija, živa riječ učitelja. Također, uređaj je u potpunosti kreiran za djecu, otporan na udarce i na vodu te ima mogućnost „flipa” i „toucha”, otkrila je Nataša Đuran, direktorica edukacije i projekata u Profil Klettu.


Svečano otvorenje učionice uveličali su učenici nižih razreda koji su izveli recitacijsku i glazbenu točku, pod vodstvom učiteljice Andree Žarec.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!