Budućnost stiže u županijski HZJZ: Širi se lepeza usluga koje će u novom molekularnom laboratoriju obavljati naši stručnjaci

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nešto više od mjesec dana od početka radova, bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić sa suradnicima obišao je županijski Zavod za javno zdravstvo. Ondje je upravo u tijeku zamjena krovišta na tamošnjem najstarijem objektu, kao i izgradnja molekularnog laboratorija, prvog takvog na području čitave županije.

– Krov je bio toliko dotrajao da manje sanacije više nisu bile moguće. Upravo zato smo odlučili zamijeniti kompletno krovište. Ukupna vrijednost radova je 60 tisuća eura, a ako nas vrijeme posluži, oni bi trebali biti okončani u sljedeća dva tjedna – kazao je vidno zadovoljan župan Marušić. Osim krovišta, u tijeku su i radovi zahvaljujući kojima će Bjelovarsko-bilogorska županija dobiti svoj prvi molekularni laboratorij.

-S obzirom na manjak prostora za molekularni laboratorij, odlučili smo postojeće garaže pretvoriti u laboratorij. Ukupna vrijednost samih radova je 42 tisuće eura, no bit će nabavljena i nova oprema u vrijednosti 30 tisuća eura. Nakon što bude otvoren, dobit ćemo moderan molekularni laboratorij sa širokom lepezom usluga koje će naš Zavod za javno zdravstvo moći provoditi – istaknuo je Marušić naglasivši kako je upravo molekularna biologija budućnost mikrobiologije.

– Ovo su velika ulaganja, a kada sve zbrojimo dolazimo investicije veće od 100 tisuća eura. Mi tu nećemo stati, već ćemo u razgovoru s ravnateljima naših zdravstvenih ustanova vidjeti gdje su potrebna ulaganja. Cilj Bjelovarsko-bilogorske županije je podizanje kvalitete zdravstvene zaštite za naše sugrađane, ali i pružanje što boljih uvjeta rada svim našim zdravstvenim djelatnicima – zaključio je Marušić.Zadovoljan tijekom radova je i ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Vedran Trupac koji je naglasio kako će građani imati priliku određene nove pretrage obavljati u novom laboratoriju nakon što on bude otvoren.

– Radovi idu vrlo dobro, a nadam se da će što prije biti gotovi jer sezona respiratornih infekcija dolazi. Veselimo se i novom krovištu i novim prozorima jer su dosadašnji prokišnjavali zbog dotrajalosti – kazao je Trupac zahvalivši Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na ovim ulaganjima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!