Doznajemo kako će izgledati nova prometna regulacija u Baranjskoj ulici, prihvaćen dio prijedloga stanara

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Niti 24 sata nakon objave našeg članka o problemima stanara bjelovarske Baranjske ulice i njihovom prijedlogu za novu prometnu regulaciju upućenom Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i uređenje prostora, brzinski je reagirao Grad Bjelovar i našoj redakciji dostavio planirane izmjene, u cilju što bolje sigurnosti svih sudionika u prometu.

Što je prihvaćeno? 

– Zaprimili smo očitovanje stanovnika Baranjske ulice te je pohvalno što su se aktivno uključili u raspravu. Naravno, svi smo na istoj strani i svima nam je u interesu da promet u Bjelovaru bude što bolje reguliran. Usvojili smo veliki dio prijedloga stanovnika. Novom regulacijom spojnih cesta Baranjske ulice iz dvosmjernog će se prenamijeniti u jednosmjerni promet, čime će biti poboljšano stanje prometa u Baranjskoj ulici koja zadovoljava sve tehničke karakteristike dvosmjerne ulice. Spojne ceste Baranjske ulice će se regulirati na način da se uvede jednosmjerni promet koji bi išao iz smjera juga prema sjeveru, odnosno u smjeru nogometnog stadiona. Nadalje, promet kamionima je i do sada bio zabranjen, a dodatno novim Odredbama Odluke o uređenju prometa na području Grada Bjelovara, koje će uskoro stupiti na snagu je propisano da gospodarski subjekti za koje se obavlja dostava moraju ishoditi Rješenje Grada Bjelovara, točnije Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i uređenje prostora. Rješenje će sadržavati dozvoljene pravce prometovanja kamiona, koje se odvija prema gospodarskim subjektima Pevex, Spar, Kaufland, Eurospin i drugima, a koji će ići u pravcu sa sjeverne obilaznice preko Ulice Petra Biškupa Vene, navodi zamjenik Brajdić, osvrćući se i na brzinu kretanja vozila.

Komunalni redar i policija 

– Samo ću napomenuti da se na sto metara udaljenosti nalazi policijska postaja i da se svi vozači u prometu trebaju pridržavati zakonskih propisa. Grad ne može funkcionirati i regulirati promet na način da kada se bilo koji stanovnik u Bjelovaru javi i žali na brzinu kretanja vozila u pojedinoj ulici, da tu ulicu automatski pretvaramo u jednosmjernu. Spomenut je i problem parkirnih mjesta za vrijeme nogometne utakmice. Nogometni stadion je zadovoljio sve uvjete tehničke komisije pa tako i broj parkirališnih mjesta. Podsjetit ću da postoji i veliko, staro parkiralište kod IV. OŠ, u neposrednoj blizini stadiona. S obzirom da se u ovom dijelu ipak radi o nekulturi vozača, stanari bi u slučaju parkiranja na nedozvoljenome mjestu ili zelenoj površini trebali kontaktirati i pozvati komunalnog redara ili policiju, koja ima pravo izdati kaznu, pojašnjava Brajdić.

Za kraj dodajmo kako je Grad Bjelovar usvojio i prijedlog za postavljanje usporivača prometa u Osječkoj ulici. Elaborat je izrađen i biti će proveden nakon završetka planiranih radova Vodnih usluga na kanalizaciji u toj ulici.

– Vjerujem da će radovi završiti tijekom proljeća, a uzdignuti pješački prijelaz, ujedno i usporivač prometa, nalazit će se na izlazu iz Baranjske u Osječku ulicu, poručuje zamjenik.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!