Zainteresiranost za diplomski studij sestrinstva iznad očekivanja: VUB povećao kvotu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Od ove akademske godine, Veleučilište u Bjelovaru po prvi će puta provodi Stručni diplomski studij Sestrinstva. Iskorak je to koji će Veleučilištu dati dodatnu kvalitetu, studentima pružiti priliku za dodatno usavršavanje, a u Bjelovar dovesti još studenata iz cijele Hrvatske.

-Zainteresiranost za diplomski studij je izuzetno velika, iznad naših očekivanja, tako da smo izuzetno zadovoljni. Prvotno je planirano 60 studenata, ali s obzirom na veliku zainteresiranost smo povećali kvotu uz odobrenje Agencije za znanost – otkrila nam je Goranka Rafaj, voditeljica studija sestrinstva.

S ispunom kvote nije bilo nikakvih problema, a umjesto planiranih 60, na diplomski studij sestrinstva na Veleučilište dolazi 89 studenata.

-Prije pokretanja diplomskog studija proveli smo anketu kod naših završenih studenata. Htjeli smo čuti što oni misle o opravdanosti pokretanja ovog studijskog programa. Medicinske sestre uglavnom žele nastaviti svoje obrazovanje i žele zaokružiti svoju priču – dodala je Rafaj.

Važnost visokoobrazovanih sestara

Program diplomskog studija slagan je tako da buduće visokoobrazovane sestre i tehničare pripremi i na sve izazove koje im suvremena medicina nosi.

– Danas se koriste napredne tehnologije poput umjetne inteligencije, telemedicine, mobilnih aplikacija i praćenja zdravlja na daljinu, tako će medicinske sestre sa specijaliziranim znanjima o digitalnim alatima i telemedicini, primjerice biti ključni u pružanju skrbi na daljinu – pojasnila nam je sugovornica.

Rafaj ističe kako je sestrinstvo profesija koja se stalno razvija, a diplomski studij sestrama i tehničarima omogućuje napredak u karijeri te veću autonomiju u radu kao i znanje u menadžmentu kao važnu stavku te suvremenu sestrinsku praksu.

FOTO: Facebook Veleučilište u Bjelovaru/Klikni.hr

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!